Afdrukken

Zuurkoolbroodjes met rookworst, kruidenroomkaas en sriracha

zuurkoolbroodjes met rookworst

Voor 4 zuurkoolbroodjes

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Spoel de zuurkool af in een fijn vergiet om de pekelsmaak te verminderen. Hak vervolgens iets fijner als je geen zuurkoolslierten in je broodje wilt. 

2. Smeer met de achterkant van een theelepel wat kruidenroomkaas over de bladerdeegplakjes; waarbij je slechts  1 helft besmeerd en een randje vrij laat. 

3. Verdeel de zuurkool, stukjes rookworst en geraspte kaas over dezelfde helft. En sriracha naar smaak. Hou je niet van pittig dan kun je het uiteraard ook weglaten. 

4. Vouw de broodjes dicht, druk de randjes iets aan met een vork en bestrijk de bovenkant van de zuurkoolbroodjes met eigeel. Maak 3 inkepingen met een mesje en  bak de zuurkoolbroodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.