Afdrukken

Zomerse trifle met rabarber, avocado en hangop

Zomerse trifle met rabarber, avocado en hangop

Friszuur dessert voor 4 personen

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. De rabarber schillen en 1 deel in julienne snijden (kleine,dunne reepjes), deze blancheren in wat appelsap, hierna het sap tot siroop inkoken. Dit is je appelsiroop.

2. Het restant van de rabarber in stukjes snijden en met een flinke scheut appelsap en 2 eetlepels honing tot compote koken. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. 

3. Pureer de avocado met wat sap en geraspte schil van een verse limoen. Dit is je guacamole.

4. Rooster de walnoten in wat hete olie. Kook 10 gram witte wijnazijn in met 10 gram honing en maak dit aan met de walnoten. (of doe net als ik en kook de azijn en honing even met de walnoten mee)

5. Maak de hangop aan met in dunne reepjes gesneden citroenmelisse of verveine 

6. Bouw de zomerse trifle op in de volgende laagjes;  rabarber compote, hangop, walnoot, stroopwafel, aardbei, geraspte pure chocolade, guacamole, rabarber compote, hangop, walnoot, stroopwafel, aardbei, geraspte pure chocolade, rabarber reepjes en de appel siroop, garneren met een klein takje citroenmelisse.