Zomerse pastasalade met mango en geroosterde kip

Gedekte tafel met zomerse pastasalade met mango en kip

Dit is het recept waardoor ik koriander heb leren eten 😉  Ook ik vond het lang geleden naar zeepsop smaken. Ik leerde het pas waarderen toen een goede vriendin deze zomerse pastasalade met mango en kip maakt en daar koriander in gebruikte. Toen ik het vervolgens wegliet bij mijn eigen versie daarvan misten manlief en ik het allebei meteen. Er ontbreekt dan echt een hele mooie smaakmaker.

In het begin, dit recept staat inmiddels al jaren op mijn repertoire,  gaarde ik zelf nog de kippenpoten voor het vlees. Nu gebruik ik eigenlijk altijd kant-en-klaar gegrilde kippenpoten van de markt of de poelier. Je weet wel die aan zo’n spit hangen en waar dat heerlijke vet vanaf druipt.

Ik pluk het vlees van de kippenpoten en verpak het in aluminiumfolie. Zodra ik de pasta ga koken warm ik het nog even op in hete oven. Ideaal dus als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Deze zomerse pastasalade met mango en kip staat dan ook regelmatig op een zonnige zondag op tafel. Op zaterdag neem ik de kippetjes dan alvast mee van de markt.

Zomerse pastasalade met mango en kip

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingredienten 

 • 200 gram brede lintpasta of andere gedroogde pasta
 • 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
 • 2 kant-en-klaar gegrilde kippenpoten (of gebruik bijvoorbeeld gerookte kipfilet)
 • 75 gram gezouten cashewnoten
 • 2 flinke handen gemengde sla
 • verse koriander

Dressing:

 • Dijon mosterd, 1 theelepel
 • Vloeibare honing, 1 eetlepel
 • Gembersap, 1 eetlepel
 • Lekkere olijfolie, 1 eetlepel
 • peper & zout

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en warm het geplukte kippenvlees op in en hete oven.

2. Maak de dressing door alle ingredienten door elkaar te mengen in een jampotje en schud goed.

3. Giet de pasta af en meng met alle ingredienten door elkaar.

Op zoek naar meer van dit soort zomerse pastasalades? Kijk ook eens naar mijn recept voor Raviolisalade met gerookte kip en rucola. Voor meer recepten met mango verwijs ik je met plezier door naar Andrea van de blog Anniepannie.nl; zij is de mangokoningin onder de foodbloggers 🙂

Gedekte tafel met zomerse pastasalade met mango en kip

2 Comments

 1. Hahaha nou wat lief zeg! Mangokoningin… aan die naam kan ik wel wennen 😂. Dit recept ziet er echt heerlijk uit trouwens! Echt op en top zomers!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.