Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaasbroodjes voordat ze de oven in gaan

Zelfgemaakte kaasbroodjes 


Ingrediënten

– 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 300 gram lekkere kaas, een plat stuk (ik gebruikte de English Vintage cheddar kaas van de Lidl; uit het Delicieux assortiment)
– nog wat extra geraspte kaas
– mosterd
– 1 eidooier
Extra smaakmakers om mee te variëren:
– peterselie
– sambal
– Chinese stemgember, in stukjes


Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het stuk kaas in plakjes van ongeveer 10 cm x 1,5 cm x 0.5 cm (gemiddeld zo’n 30 gram per plakje)

2. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer voor de basis variant één kant  met een beetje mosterd en leg er een plak kaas op.

3. Aan de andere kant (dus de niet-mosterd kant) maak je wat sneetjes in het bladerdeeg. Daarna vouw je hem dicht zodat de strepen aan de bovenkant komen. Knijp de randjes goed dicht zodat het bladerdeeg niet open gaat in de oven.

4. Besmeer het kaasbroodje met eigeel en doe er nog wat geraspte kaas over.

5. Bak ze 22 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


Trefwoorden: kaasbroodjes, bladerdeeg