Flat White koffie met Nespresso cupjes en opschuimer

Het zal een optelling zijn van het feit dat ik op Facebook al enkele weken ‘herinneringen’ voorbij zie komen van onze reis naar Australie 3 jaar geleden, dat onze Australische vrienden ons volgende week komen opzoeken en het Twitter berichtje van Susan Aretz waarin ze de Flat White koffie noemde. Hoe dan ook; ik kwam vanmorgen terug van een rondje hardlopen in de miezer en ik wilde NU een Flat White… Voor degene die deze heerlijke koffie variant niet kennen; het is een soort van cappuccino zonder de dikke schuimlaag maar wel met warme melk. De Flat White komt oorspronkelijk uit Australië en Nieuw Zeeland en is DE reden dat ik koffie ben gaan drinken. Ik heb een poging gedaan om hem thuis na te maken met mijn Nespresso apparaat en opschuimer. De meningen over hoe je de Flat White nou precies moet maken zijn verdeeld maar ik was erg tevreden met dit resultaat. Ook al gebruik ik wat meer espresso dan in het origineel. Ik zal mijn versie volgende week voor mijn Australische foodie vriendin SarahKate maken en vragen wat zij er van vindt 😉

Flat White koffie maken met Nespresso cupjes en opschuimer

Ingrediënten:
– ristretto cupjes voor Nespresso apparaat
– volle melk
Verder nodig: Nespresso apparaat + melkopschuimer+ tulpvormig kopje

1. Warm het (liefst tulpvormige) koffiekopje op. Ik doe dat door er even kokend water in te laten staan.

2. Schuim de melk op in de melkschuimer

3. Zet een espresso in het kopje en druk daarna nogmaals het knopje in om er nog wat extra espresso in te laten lopen.

4. Draai als de melk klaar is met de opschuimer een paar rondjes op je aanrechtblad en ‘stamp’ er een paar keer mee. (of kijk even naar de laatste minuut van dit filmpje op YouTube om te zien wat ik bedoel)

5. Houdt nu het bovenste schuimlaagje van de melk tegen met de bolle kant van een lepel en schenk de warme melk langzaam in je espresso. Roer nu de belletjes van het schuim in de opschuimer een beetje kapot en schenk nog een beetje op je koffie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.