Afdrukken

Witlofstamppot met Friese nagelkaas en gerookte zalm

Witlofstamppot met Friese nagelkaas en gerookte zalm

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

 -500 gram aardappels, geschild en in stukken – 500 gram witlof, kern verwijderd en in grove stukken gesneden – 25 gram boter – 1 kruidenbouillontablet, verkruimeld – 60 ml crème fraîche – nootmuskaat – 100 gram Friese nagelkaas, geraspt – 200 gram gerookte zalm Extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

2. Verhit in een hapjespan de boter. Voeg de witlof en het bouillontablet toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

3. Roer de crème fraîche door de witlof en breng op smaak met nootmuskaat en (versgemalen) peper.

4. Verwarm de ovengrill op 220°C. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en schep ze door de witlof. Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de nagelkaas erover.

5. Zet de schaal onder de grill en laat de kaas in 2-3 minuten bruin kleuren. Serveer met plakken gerookte zalm.

 

Notities

Bron: Allerhande van AH