Witlofhapje met forelmousse

Witlofschuitjes met gerookte forel

Dit witlofhapje met een mousse van gerookte forel was meteen de eerste keer geslaagd. Sommige recepten in huize Worstenbrood & Wijn ontstaan door wat er op dat moment in huis is. En waar ik dan aan denk. Zo wilde ik iets gezonds en lichts vooraf serveren aan de kaasfondue met tomatensaus die ik laatst weer eens maakte. In de koelkast lagen nog 2 struikjes witlof. Ook de mayonaise, creme fraiche, citroen en verse bieslook had ik nog op vooraad. Vis of garnalen als vulling voor de rauwe witlofblaadjes leek me wel een goed idee.

Een wandeling door de supermarkt en de herinnering aan de gerookte forelmousse van Eva’s Smulhuisje die ik ooit voor Kerst maakte brachten me op het idee van deze witlofhapjes met forelmousse. Het bleek een ideale combinatie en ook nog eens supersnel klaar en prima voor te bereiden.

Voor de foto vulde ik de witlofschuitjes namelijk al een paar uur eerder met de mousse. Toen we ze enkele uren later pas opaten was de witlof nog steeds stevig. Deze witlofhapjes met forelmousse zijn een mooi borrelhapje of informeel voorgerechtje dat je uit de hand kunt eten. Ideaal voor Pasen, Kerst of andere feestelijke etentjes. En ook nog eens superlicht en dus goed te combineren met een wat zwaarder hoofdgerecht.

Afdrukken

Witlofhapje met forelmousse

Witlofschuitjes met gerookte forel

Voor 10 stuks 

Scale

Ingrediënten

  • 1 pakje gerookte forelfilet (125 gram
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • sap van een halve citroen
  • peper
  • 1/2 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 10 witlofblaadjes
  • verse bieslook, fijngeknipt 

Bereidingswijze

1. Pureer 1,5 gerookte forelfilets (meestal zitten er 2 in een verpakking) met de mayonaise, creme fraiche en het citroensap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. 

2. Verdeel de forelmousse over de witlofschuitjes en garneer met de stukjes appel, bieslook en de overgebleven forelstukjes. 

Bewaar dit recept meteen op je favoriete Pinterest bord voor een volgende borrel of etentje:

Witlofhapje met gerookte forelmousse en appel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.