‘Daarmee schrap je de bitterbal…’ Maar wanneer is het eigenlijk #bitterballentijd?

‘Daarmee schrap je de bitterbal’. Aldus Mark Rutte tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag waarbij hij aankondigde dat de terrassen maar tot 18.00u open mogen zijn. Met zijn uitspraak de suggestie wekkend dat het dus voor 18.00u nog geen bitterballentijd is. Huh? Geen borreltijd voor 18.00u? Dat is toch al als de vijf in de klok zit. Om 12.05u, om 15.15u etc…

Zelf heb ik deze persconferentie niet live gezien, maar kort daarna stroomde zowel de inbox van mijn mail als WhatsApp vol met berichtjes. Want naast dat ik blog als Worstenbrood & Wijn ben ik ook nog parttime Bitterballenkoningin!

Ik moest er eerlijk gezegd heel hard om lachen. In mijn wereld – en in die van de bitterballenfans die geabonneerd zijn op mijn BitterballenBulletin is het de hele dag wel tijd om bitterballen te eten. Toch in ieder geval zo vanaf 12.00u. Een greep uit de reacties die ik mocht ontvangen:

HAHAHAHA precies dit! Welke idioot eet er na het avond eten nog een bitterbal. Oom Rutte is dus wel toe aan een bitterbal.. heeft hij waarschijnlijk geen tijd voor 😉

Brenda

Absoluut: bitterballentijd is tussen 15.00 en 18.00uur! 🙂 

Kim

Ik vind een uur of vijf een mooie bitterballentijd. Maar ik lust ze ook wel tijdens de lunch of bij de thee, dus ik stel voor dat we massaal om 3 uur bitterballen gaan bestellen.

Annelies

Een bitterbal (een goeie)kan op elk moment van de dag, net als een echt Brabants worstenbroodje!

Jos

In huize Worstenbrood & Wijn worden bitterballen geserveerd bij de borrel en dat is meestal rond 16.30u. Tenzij ik een bitterballenborrel organiseer voor medefoodies. Dan beginnen we al om 14.00u met het eerste rondje bitterballen. Gaan door tot een uur of 17.00 (met een uitloop naar 18.00u voor de afterparty die-hards) en dan wordt er niet meer gegeten. Dus ik snap niet waarom onze premier het idee heeft dat de bitterbal geschrapt zou worden bij het sluiten van de terrassen om 18.00u.

Laten we – bourgondiërs en bitterballenliefhebbers – het vooral aangrijpen om juist een portie bitterballen te bestellen op het terras. De meeste producenten van bitterballen leveren namelijk exclusief aan de horeca en hun voortbestaan is dus regelrecht verbonden met het steunen van de horeca. Ook bitterbalproducenten hebben een zwaar jaar achter de rug.

Naar aanleiding van de uitspraak van Mark Rutte over bitterballen werd ik geïnterviewd door het Brabants Dagblad. Je leest het artikel terug via deze link.

Ik ben uiteraard erg benieuwd welke tijd voor jou borreltijd is en of dat ook de tijd is dat er bitterballen besteld of gefrituurd worden. Laat je hieronder een reactie achter?

1 Comment

  1. Nou bitterballen kunnen voor mij echt de hele dag. Maar ik bestel ze meestal tussen 15 en 16 uur met een heerlijk wijntje erbij of bubbelssss!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.