Waldorfsalade uit ‘Salade’ van Janneke Philippi

Waldorfsalade uit Salade van Janneke Philippi met logo

Nog op zoek naar een knapperige & frisse salade voor bij de BBQ? De Waldorfsalade is een Amerikaanse klassieker, gemaakt van slechts een handvol ingrediënten. Knolselderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap, meer niet. Ik maakte dit recept uit het boek ‘Salade‘ van Janneke Philippi vorig weekend als bijgerecht bij Perzische kippenvleugeltjes van de BBQ. Een geweldige combinatie van de malse kippenvleugeltjes met de frisse Waldorfsalade. Ik maakte ook gebruik van Janneke’s suggestie om een deel van de mayonaise te vervangen door volle, stevige yoghurt voor een frisse toets.

Je kunt de knolselderij prima met de hand in fijne luciferreepjes snijden maar ik gooide hem door de frietsnijder van mijn keukenmachine. Daarmee ben je overigens niet persé sneller klaar, als je het afwassen meetelt, maar het is wel makkelijk.

Je kunt dit recept voor Waldorfsalade trouwens ook prima een paar uur van te voren voorbereiden. Of zelfs nog eerder als je de walnoten er pas op het laatst door mengt. Zorg in ieder geval wel dat je voldoende citroensap gebruikt om het verkleuren van de knolselderij tegen te gaan.

En heb je nog wat knolselderij over? Check dan eens deze blogpost op Debs Bakery & Kitchen met allemaal fijne knolselderij recepten.

Waldorfsalade met appel, rozijnen en walnoten van Janneke Philippi

Bijgerecht voor 4 personen

  • 300 gram knolselderij
  • 1 sjalot
  • 3 volle eetlepels mayonaise (of vervang een deel door Griekse yoghurt)
  • sap van citroen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 75 gram walnoten
  • 1 friszoete handappel, bijv. elstar
  • ½ bosje bieslook

1.Schil de knolselderij en snijd of schaaf in ragfijne (lucifer)reepjes. Snipper de sjalot fijn. Meng de knolselderij meteen met de sjalot, de mayonaise en citroensap naar smaak.

2. Hak de rozijnen en de walnoten grof. Was de appel en snijd in dunne schijfjes. Hak de bieslook fijn.

3. Meng de rozijnen, de walnoten en de appel met de bieslook door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Waldorfsalade uit Salade van Janneke Philippi

Waldorfsalade uit ‘Salade’ van Janneke Philippi

  • Totale tijd: 25 minuten
  • Genoeg voor: 4 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram knolselderij
  • 1 sjalot
  • 3 volle eetlepels mayonaise (of vervang een deel door Griekse yoghurt)
  • sap van citroen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 75 gram walnoten
  • 1 friszoete handappel, bijv. elstar
  • ½ bosje bieslook

Bereidingswijze

1.Schil de knolselderij en snijd of schaaf in ragfijne (lucifer)reepjes. Snipper de sjalot fijn. Meng de knolselderij meteen met de sjalot, de mayonaise en citroensap naar smaak.

2. Hak de rozijnen en de walnoten grof. Was de appel en snijd in dunne schijfjes. Hak de bieslook fijn.

3. Meng de rozijnen, de walnoten en de appel met de bieslook door de salade en breng op smaak met zout en peper.


Trefwoorden: waldorfsalade, knolselderij, bijgerecht

Waldorfsalade uit Salade van Janneke Philippi

5 Comments

  1. Hoop deze binnenkort zelf te maken.
    Vind Waldorfsalades heel lekker.
    Eenvoudig te maken zie ik!

  2. Heerlijk, deze ga ik beslist maken. Heb het al veel te lang niet gegeten. Bedankt voor de “tip” 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.