
Meloengazpacho met komkommer en mozzarellaspiesjes
Dit recept voor meloengazpacho met komkommer en mozzarellaspiesjes met rauwe ham maak ik al jaren. Het komt elke zomer wel een keer op tafel als voorgerecht op dagen dat het veel te warm is om […]
Dit recept voor meloengazpacho met komkommer en mozzarellaspiesjes met rauwe ham maak ik al jaren. Het komt elke zomer wel een keer op tafel als voorgerecht op dagen dat het veel te warm is om […]
Dit recept voor ossenworst carpaccio is een feestje op tafel en ideaal als voorgerecht bij etentjes. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n grote ossenworst fan. Maar toen ik enkele jaren geleden bij Laura op de […]
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet aan goede voornemens doe. En al helemaal niet aan calorieën of koolhydraten tellen 😉 Maar omdat ik de flauwste niet ben deel ik speciaal voor degenen […]
Ik was al onderweg naar de supermarkt voor rundercarpaccio toen ik me bedacht dat ik ook een courgette carpaccio kon maken. Sterker nog, ik was al bij de supermarkt gearriveerd en had dit onderweg daarnaartoe […]
Hete Bliksem / Indiase Kaas / Krokant / Basilicum / Baharat. Dit is hoe onderstaand gerecht – dat ik Hete bliksem met Indiase kaaskrokantjes heb genoemd – waarschijnlijk op de kaart zou staan bij restaurant […]
” Eet jij elke dag zo lekker?” En: ” Komt dit recept ook op je blog?” Het waren de opmerkingen van vrienden nadat ze deze geroosterde aubergines met Aziatische tahina proefden. Het is dan ook […]
Ik bedacht deze carpaccio bonbons last-minute voor ons kerstetentje op kerstavond. Geheel ingegeven door het feit dat ik van Jean Baton een potje met hun exclusieve witte truffelmayonaise cadeau kreeg. Ik kon het niet over […]
Deze salade van geroosterde pompoen en tahin heb ik al verschillende keren gemaakt, maar telkens lukt het me niet om hem op de foto te zetten. Daar heb ik wel vaker last van tijdens de […]
Dit recept voor tartaar van gerookte paling met tzatziki maakte ik voor het eerst in juni 2009, tijdens een van de vele kooklessen die ik volgde bij kookstudio Artichaud in Breda. Alle recepten die ik […]
Mijn familie en vrienden kennen mij gelukkig goed genoeg om te weten dat ik niet zo goed kan omgaan met onverwachte visite. Iedereen is welkom, ik wil voor iedereen met liefde en plezier koken maar […]
Om de traditie van worstenbroodjes op kerstavond nieuw leven in te blazen besloot ik mijn familie uit te nodigen voor soep en worstenbroodjes. Dat die soep pompoensoep zou worden stond al vast vanwege de enorme […]
Een unanieme goedkeuring van mijn 5 tafelgenoten toen ik deze courgette-paprikasoep vorige week serveerde. We zaten met mijn familie een weekend in een appartement in de Panne (België) en ik had deze soep 2 weken […]
Een van de eerste gerechten die ik maakte uit het kookboek Superveg (zie voor de recensie daarvan deze link) was avocadogazpacho. Nou moet ik er meteen bij vertellen dat ik eigenlijk een ander beeld had […]
Soms is het eigenlijk helemaal niet nodig om ergens een recept van uit te werken. Dat geldt zeker voor deze bietensalade met gerookte makreel. Het is zo eenvoudig dat ik over een jaar echt nog […]
Een recept waar je eigenlijk geen recept voor nodig hebt 😉 Deze salade met gebakken brie heeft namelijk helemaal geen precieze ingrediëntenlijst of bereidingswijze. Ik had al bedacht dat ik plakjes brie wilde bakken en […]
Deze salade van pluksla met aardbeien, boerenbrie en walnoten is niet alleen een plaatje om te zien maar ook nog eens super lekker. Met een weelderig groeiend stukje pluksla in de moestuin heb ik de […]
Dit recept van Orna & Ella’s zoete aardappel latkes had ik al verschillende keren gemaakt nog voordat ik ze ‘in het echt’ proefde. Buiten Israel zijn deze twee vrouwelijke chefs niet zo bekend maar in […]
Een recept kan ik dit eigenlijk niet noemen. Maar deze carpaccio is al jaren ons favoriete voorgerecht op vrijdagavond. Ik zal het dus toch maar eens delen hier. Er wordt wel wat gevarieerd maar meestal […]
Deze aardperensoep met truffelolie maakte ik maar liefst 3 keer. En 3 keer was het een succes. Super fijn dus dat ik dit recept uit ‘Voer voor Vrienden’, waar ik eerder een recensie over schreef, […]
Er viel dit jaar weinig te koken voor mij in aanloop naar Kerst. Precies volgens planning 😉 Maar het jaarlijkse pre-kerst etentje met vrienden ging wel gewoon door. Ik was dit jaar verantwoordelijk voor het […]
Copyright © 2023 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes