Pasta met palmkoolsaus en geraspte Pecorino kaas op bord
Doordeweeks

Pasta met palmkoolsaus

Dit recept voor pasta met palmkoolsaus is gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘ Zes Seizoenen’. Sinds ik dat kookboek als recensie-exemplaar kreeg toegestuurd (mijn uitgebreide recensie daarover lees je hier) heb ik er […]

Komkommer met misodip
Bijgerechten

Komkommer met misodip

Van lekkere dipjes kun je nooit genoeg recepten hebben. Dit recept van stukjes komkommer met misodip vond ik in het boek ‘Yakitori & Korean BBQ’ waar ik een recensie over schreef. Het is ontzettend snel […]

Zoetzuur van courgette in pot
Moestuinkoken

Zoetzuur van courgette

Als je tegen het einde van het courgetteseizoen echt geen zin meer hebt om ze op te eten kun je ze altijd nog inmaken. Op deze manier zijn courgettes ontzettend lang te bewaren. En smaken […]

Moestuinkoken

Pompoen-kikkererwten burgertjes

‘Staat dit recept al op je site?’ Deze vraag werd me afgelopen week meerdere keren gesteld. Zowel over deze vegan pompoen-kikkererwten burgertjes als over de bloedworst bitterballen. Bij deze dus. Het originele recept komt uit […]

bladerdeeghapjes met biet
Borrelhapjes

Bladerdeeghapjes met rode biet

Ik heb veel te veel bieten gezaaid in het voorjaar. Uitdunnen was uiteraard een optie geweest. Maar de zuinige Hollander in mij vond dat zonde. Dat heb ik geweten. In tegenstelling tot sommige andere groenten […]