Traybake met wintergroenten

Pittige traybake met wintergroenten

De laatste weken staat opvallend vaak deze traybake met wintergroenten op het menu in huize Worstenbrood & Wijn. Met de deadline voor Het Bourgondische Bitterballenboek die rap nadert, mijn ‘normale’ betaalde baan waar ook het een en ander van me verwacht wordt en misschien ook wel gewoon die donkere dagen en het feit dat de eerstvolgende vakantie pas in juni is… Kortom, ik heb even niet zoveel energie en tijd om uitgebreid in de keuken te staan.

Maar deze traybake met wintergroenten is helemaal geen straf hoor. En supermakkelijk dus. Ik heb er niet eens een precies recept voor qua hoeveelheden. Ik kijk telkens wat we nog uit de moestuin hebben (meestal aardpeer, pompoen en peterseliewortel), wat er nog in de koelkast ligt (meestal spruitjes en wortel) en eventueel nog in de voorraadkast (dat zijn dan aardappels, ui en knoflook). Die ik vervolgens allemaal in stukjes snijd. Het schoonmaken van de aardperen is daarbij nog het meeste werk.

Traybake met rookworst of saucijzenvlees

Daar koop ik nog 2 saucijzen bij en ik maak een mengseltje van hotsauce met olijfolie, peper en zout. Vervolgens meng ik alles door elkaar en gaat het op 1 grote ovenplaat. Een traybake dus. Met wintergroenten. Een pittige traybake in dit geval 🙂 Voor een vega variant laat je het saucijzenvlees uiteraard weg.

Ik schuif de ovenplaat eerst 20 minuten in de oven op 200 graden, schep dan alles een keer om, en bak vervolgens nog 15 minuten. En tadaa… je kunt aan tafel. Nog lekkerder met een lepeltje (of meerdere lepeltjes in mijn geval) mayonaise erbij 😉

Update januari 2024: ook erg lekker met plakjes rookworst en wat verkruimelde blauwe kaas. Die voeg ik pas de laatste 15 minuten toe.

Op zoek naar andere makkelijke gerechten voor doordeweeks? Probeer ook eens deze Pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes of Couscous met gyros, courgette en geitenkaas.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pittige traybake met wintergroenten

Traybake met wintergroenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen 


Ingrediënten

Scale
  • verschillende wintergroenten (denk aan pompoen, spruitjes, aardpeer, peterseliewortel, pastinaak, wortel, aardappel, zoete aardappel, ui), gewassen en in even grote stukken gesneden (ongeveer 2 x 2 cm, spruitjes gehalveerd)
  • 2 saucijzen, in stukjes van ongeveer 2 cm gesneden
  • scheutje olijfolie
  • scheutje hotsauce
  • peper & zout 

Extra nodig: grote ovenplaat met bakpapier 


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil en snijd alle groenten en de worst, als je dit nog niet gedaan hebt. Verdeel ze over een grote bakplaat.

3. Meng in een kommetje de olijfolie met de hotsauce, peper en zout.  Verdeel over de groenten en meng met je handen door elkaar zodat alles licht bedekt is. 

4. Bak 20 minuten op 200 graden, schep vervolgens alles om, en bak nog eens 15 minuten. 


Groenten op bakplaat
Pittige traybake met wintergroenten

4 Comments

  1. Het smaakt prima. Ik wist niet wat ik me bij Hot sauce moest voorstellen dus heb door de olijfolie een scheut tabasco gedaan.

    • Dat is ook een ‘hot sauce’! Ik besefte me pas later dat ik dat er bij had kunnen vermelden. In Engelssprekende landen hebben ze daar veel meer keus in, bij ons is tabasco het bekendst 😊

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.