Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tortilla van aubergine, blauwe kaas en honing

Omschrijving

Voor 1 tortilla. Voor 4 personen als onderdeel van een tapas of pinxtos maaltijd.


Ingrediënten

Scale
  • 300 gram aubergine, in plakjes van ongeveer 0,5 cm
  • 200 gram vastkokende aardappels, geschild en in plakjes van ongeveer 0,5 cm
  • 6 scharreleieren, maat M
  • 75 gram pittige(!) blauw kaas
  • 24 eetlepels vloeibare honing
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig: kleine koekenpan met hoge rand en anti-aanbaklaag.


Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 190ºC.  Verdeel de aubergine plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

2. Verhit een flink laagje (olijf) olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op laag vuur tot ze gaar zijn.  Dit duurt ook ongeveer 25 minuten.  Schep ze uit de pan maar bewaar de olie. Laat de aardappel uitlekken op keukenpapier.

3. Klop de eieren los in een grote kom (de aubergine & aardappelplakjes moeten er ook nog bij) met peper en zout. Verkruimel de blauwe kaas er boven en voeg de honing toe. Meng goed door elkaar met een vork en roer er daarna voorzichtig de aubergine en aardappel bij.

4. Verhit de olie in de koekenpan opnieuw en schep, als de olie heet is, eerst een schep van het aardappel/aubergine mengsel in de pan en giet daarna de rest van het eimengsel er overheen. Draai het vuur meteen lager, het ei zal al gestold zijn aan de buitenkant.  Bak nog zo’n 5 minuten. Zelfs als het midden van de tortilla nog vloeibaar is kun je hem toch al omdraaien. Plaats daarvoor een groot bord op de pan en draai de tortilla in 1 vloeiende beweging om. Laat hem weer terug in de pan glijden en laat hem op laag vuur verder garen. Druk ondertussen met een spatel de randjes van de tortilla naar beneden zodat je de karakteristieke, afgeronde rand krijgt.

5. Laat hem, als hij gaar is, op een bord glijden en serveer warm of lauwwarm.