Afdrukken

Frisse tiramisu met limoncello en witte chocolade

Tiramisu met limoncello en witte chocolade

Voor 4 personen

Ingrediënten

Extra nodig: 1-persoonsschaaltjes of 1 grote kom 

Bereidingswijze

1. Meng met een mixer de mascarpone, Griekse yoghurt, 1 eidooier, 2 eetlepels suiker, de fijngeraspte schil van een halve citroen en een klein scheutje limoncello goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.

2. Meng het sap van de 2 citroenen en ongeveer 100 ml limoncello door elkaar in een schaaltje of hoog bord waar de lange vingers in passen. Haal hier de helft van de lange vingers aan beide zijden even doorheen en leg een eerste laag op de bodem van de schaal. 

3. Besmeer met een laag mascarponemengsel en verdeel er de helft van de witte chocoladerasp overheen. Herhaal deze lagen en schep nog wat van het overgebleven citroen/limoncellomengel met een lepeltje over de laatste koekjeslaag zodat ze goed doordrenkt zijn. 

4. Laat afgedekt een paar uur opstijven in de koelkast. 

Trefwoorden: Tiramisu, Pasen, Dessert, Citroen