Afdrukken

Tiramisu met amarena kersen

tiramisu amarenekersen

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten

– 1 eidooier
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel vanillesuiker
– 250 gram mascarpone
– 1 pot amarena kersen inclusief sap
– 1,75 dl sterke zwarte koffie
– scheut kirch of kersenlikeur
– 10-12 Savoiardi-koekjes (Italiaanse lange vingers)
– 1-2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

Extra nodig: schaal van ongeveer 10 x 20 cm of 4 schaaltjes of glaasjes

Bereidingswijze

1. Doe de eidooier, de suiker en de vanillesuiker in een kom en roer tot het mengsel een romige consistentie heeft.

Spatel de mascarpone erdoor zodat je een gladde room krijgt. Meng er tenslotte ook nog 1 eetlepel sap van amarena kersen bij.

2. Zet 1 grote schaal klaar of 4 kleinere schaaltjes of glaasjes.

3. Doe de koffie met de kirch of kersenlikeur in een kom. Doop de koekjes er een seconde of twee in, zodat ze net voldoende vloeistof opnemen, maar niet uit elkaar vallen.

Leg een laag koekjes in de schaaltjes, vervolgens een laag mascarpone, een laagje fijngehakte amarena kersen, weer een laagje lange vingers en eindig met een laagje mascarpone.

4. Stuif er cacaopoeder over en laat alles in de koelkast opstijven

Seveertip: indien je de stukken op een bordje serveert, verdeel dan nog wat sap van de amarenen kersen om de tiramisu.