Tips restaurants Curaçao (2022)

collage blog restaurants Curacao

Op zoek naar tips voor restaurants op Curaçao? Dan ben je bij de juiste blogpost terechtgekomen!
Sinds april 2022 woon ik op dit heerlijke, Caribische eiland. En dat ‘heerlijk’ bedoel ik letterlijk met wat er aan fantastische restaurants op Curaçao te vinden is. Ondanks dat het een relatief klein eiland is (2,5 keer Texel) met 165.000 inwoners (2022) hebben we niets te klagen over de hoeveelheid en diversiteit aan plekken om lekker te eten.

Het is onmogelijk om een opsomming te maken met daarin ‘de beste’ restaurants van Curaçao. Daar zijn er niet alleen teveel voor, maar ze zijn ook ongelooflijk verschillend. Het is maar net waar je naar op zoek bent of wat jij als ‘best’ bestempeld. Als foodie op Curaçao valt mij in de eerste 4 maanden sinds onze emigratie in ieder geval op dat er een grove schifting is te maken tussen 2 soorten restaurants: die met een traditionele en die met een meer internationale/moderne keuken. Daar zal ik hieronder verder op ingaan. Uiteraard is er ook een verschil tussen wat chiquere restaurants en de minder formele eetcafé-achtige plekken. Dat onderscheid heb ik nog niet aangebracht.  Naast de restaurants en eetcafés zijn er de truck-i-pans en batido foodtrucks. Die zal ik in de toekomst in een aparte blogpost bespreken.

Traditionele restaurants op Curaçao

Met traditionele restaurants op Curaçao bedoel ik de restaurants met een lokale keuken. En wat die lokale keuken dan precies is? De Antilliaanse keuken met typische gerechten als keshi yena, funchi (hasa) en de populaire guiambo: een slijmerige soep met okra. Die laatste is echt iets voor de liefhebber. Daarnaast bedoel ik met lokaal ook de restaurants met een Creoolse/Caribische keuken. Hier staan vaak rijst, verschillende kleine bijgerechten en gefrituurde vis op het menu. Samen met soep en stoofschotels. Vooral die laatste twee zijn erg populair op Curaçao en ook in de rest van het Caribisch gebied.

Ik heb Plasa Bieu (letterlijk vertaald ‘de oude markt’) niet in mijn lijstje hieronder meegenomen. Deze overdekte foodmarkt in het centrum van Punda bestaat eigenlijk uit 6 mini-restaurantjes met local food. Ik heb ze nog lang niet allemaal geproefd maar probeer hier zeker de ‘arepa di pampuna’ bij Zus di Plaza op het eind.  Afhankelijk vanaf welke kant je binnen komt, anders is het aan het begin 😉

Internationale/hippe restaurants op Curaçao

Er zijn ook genoeg restaurants die een gemengde kaart hebben met zowel lokale als internationale gerechten. Daarnaast is de ‘moderne Antilliaanse/Caribische’ keuken in opkomst. Waarbij aan traditionele gerechten een moderne twist wordt gegeven. Wat me verder opvalt bij veel restaurants op Curaçao is dat het concept van shared-dining enorm populair is. Vooral in de hippe wijk Pietermaai waar veel van mijn persoonlijke favorieten bij elkaar zitten. Nou heb ik sowieso al een zwak voor alles wat op tapas-achtige porties lijkt: hoe meer gerechten ik van de kaart kan proeven hoe beter.

Op de meeste menukaarten zijn er voldoende vegetarische opties te vinden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er tot nu toe niet heel erg op heb gelet. Dat ga ik de komende tijd wat meer doen en meteen in onderstaand lijstje verwerken.

Uit eten op Curaçao

De onderstaande restaurants op Curaçao zijn allemaal minimaal één keer door mij bezocht sinds april 2022. Mijn korte review over de betreffende restaurants is 100% onafhankelijk en alles werd door mijzelf betaald. Nou ja, eigenlijk werd het door manlief betaald – aangezien ik mijn baan in loondienst heb opgezegd voordat wij emigreerden – maar je snapt het idee. Daarnaast is het goed om te vermelden dat de kwaliteit en ervaring bij restaurants op het eiland erg wisselend is. Waar de één een fantastische ervaring had kan de ander een week later een totaal andere beleving hebben. De kwaliteit is niet constant.

Hieronder volgt een opsomming van Curaçao restaurants op alfabetische volgorde. Met daarbij een korte impressie van mijn ervaring daar. Wellicht ga ik ze op een later moment nog onderverdelen per wijk. Of soort eetgelegenheid.

De restaurants met een * voor de naam zijn degenen waar ik graag zelf nog eens terug naartoe ga of anderen mee naar toe zou nemen. Vaak door een combinatie van locatie, sfeer en een goede prijs/kwaliteit.

Lijst restaurants Curaçao (2022)

Bali. Een restaurant met Aziatische keuken aan de doorgaande weg richting Westpunt. Je zit daardoor niet heel relaxed met de langsscheurende auto’s. Onze voorgerechten waren erg smaakvol maar mijn rendang was helaas gortdroog. Vegetarische en een enkele vegan optie aanwezig. Wijk: Grote Berg.

Brisa do Mar/ Pop’s Place. Waarom dit restaurant een dubbele naam heeft weet ik niet. Maar dat je er ontzettend leuk zit wel. Ik was er voor een laat ontbijt en genoot van de breakfast taco’s. Om vervolgens terug te komen voor de conch (hoornslak) die hier ook goed schijnt te zijn. Maar ik heb me uiteindelijk laten verleiden door de heerlijke Brisa hamburger met baconjam. En de conch fritters. Prima prijs/kwaliteit. Wij betaalden voor 2 x fris, 1 x voorgerecht en 2x hamburger 95 NAF/€ 55,- (sept ’22). Wijk: aan de Caracasbaai

*BRLYN. Een restaurant in het populaire Pietermaai met een shared dining concept. Je kunt er alleen binnen zitten en het is er niet heel groot. Het concept is zeer goed uitgevoerd. Mooie porties. Goede cocktails. Ik was vooral onder de indruk van de bijgerechten: funchi fries met Parmezaan & beurre noisette en de gefrituurde okra. Ook de ceviche was top. Ik wil snel nog een keer terug om het dessert met gefrituurd bananenbrood te proeven. Sinds augustus 2022 zijn ze ook open voor lunch vanaf 12.00u met een iets kleinere kaart. Wijk: Pietermaai.

De Buurvrouw. Leuk zitten onder de grootste palapa ( grote parasol met een dak van gedroogde palmbladeren) van het eiland. Vriendelijke, vlotte bediening. Prijs-kwaliteit vind ik hier wat minder door de kleine porties. Die overigens wel goed smaken. Wijk: aan de weg naar Westpunt.

Ceviche 91. Op de 4e verdieping van het Riffort (een winkelcentrum) zit het überhippe Ceviche91. Met een top uitzicht over de pontjesbrug en de Handelskade. Niet goedkoop, wel goed uitgevoerd. Een Peruaans geïnspireerde menukaart met uiteraard een hoofdrol voor ceviche in verschillende smaken. Prima porties. Wijk: Otrabanda

ChopStix Sushi. Wie zin heeft in sushi en veel trek heeft is hier aan het goede adres. De porties zijn enorm en ook erg smakelijk. Naast de meer traditionele sushi combinaties vindt je hier vooral grote sushirollen met diverse toppings. De sushi pizza is een aanrader. Zoals gezegd zijn de porties groot maar het is geen probleem om wat je niet op kunt mee te nemen. Je kunt er ook terecht voor take-away. De menukaart bestaat grotendeels uit gerechten met vis en zeevruchten, maar er zijn voldoende vegetarische opties. Wij betaalden voor 3x fris, 2 x voorgerecht en 4 sushirollen 184 NAF/€ 102,50 (sept ’22). Daar konden we de volgende dag nog met 2 personen van lunchen. Wijk: Santa Rosa.

*De Gouverneur. Al heel lang een begrip op Curaçao en niet voor niets. De keuken is een van de weinigen op het eiland die redelijk constant van kwaliteit is en het uitzicht vanaf het balkon op de pontjesbrug is prachtig. Om een plekje op het balkon te bemachtigen zul je wel ruim van tevoren moeten reserveren. Sowieso is het verstandig om op tijd een tafel te reserveren als je er zeker van wilt zijn om hier te eten tijdens je vakantie. Mijn persoonlijke favorieten: de Cubaanse bananensoep en de Keshi Yena. Dit alles vergezeld van een Awa di lamunchi of een van de andere betaalbare mocktails. Tijdens het diner – ik heb er tot nu toe alleen geluncht – is er ook een tasting platter van verschillende voorgerechtjes te bestellen. Wijk: Otrabanda.

*De Visserij. Het is een kwestie van in de rij gaan staan bij dit relaxte visrestaurant. Je plaatst je bestelling – op gewicht – bij de kassa en zoekt dan een tafeltje tot je eten wordt gebracht. Kneiterverse vis en garnalen. Persoonlijke favoriet: de bucket garnalen en de rauwe tonijn. De gebakken tonijn was bij ons helaas iets te ver doorgebakken. Alleen geopend van vrijdag t/m maandag van 12.00 – 21.00u. Kom op tijd (vóór 18.00u) als je niet te lang in de rij wilt staan. Wijk: Piscadera.

*Eetbar Op=Op/Cafe de Tijd. Helemaal aan het begin van Pietermaai zit dit supersimpele maar geniale concept van Op = Op. Je komt hier voor de supermalse spareribs. De hoeveelheid ribs staan aangegeven op een groot krijtbord wat tevens dienst doet als menukaart. Bij elke bestelling wordt het aantal spareribs dat op voorraad is meteen bijgewerkt. En ja, op = op 😉 Krokante frietjes, een tube mayo op tafel (erg belangrijk voor mayonaisemonsters als ondergetekende) en een kleine portie huzarensalade. De prijs/kwaliteit is dik in orde. Nog een laatste tip: ga gewoon voor de 500 gram portie, dat is echt meer dan genoeg. Net als manlief en ik toch eigenwijs en de 750 gram besteld? Ze pakken het met liefde voor je in om mee te nemen. Wijk: Pietermaai (op de hoek met Punda).

Fish & Joy. Voorheen Fishalicious en nu Fish & Joy bistro & wijnbar. Ik vond de bediening niet heel hartelijk. De gerechten waren wel top qua smaak. Maar afhankelijk van het gerecht waren het soms erg kleine porties in verhouding tot de prijs. Mijn persoonlijke favorieten: het platbrood met octopus en de red snapper filet (augustus 2022). Mooie wijnkaart. Wijk: Pietermaai.

Heeren at Sea. Hier ben ik alleen nog maar geweest voor het ontbijt maar ze zijn de hele dag geopend. Het uitzicht direct aan de zee is fantastisch. Lekker met de voetjes in het zand koffie drinken en een pompoenpannenkoek bestellen. Wijk: Pietermaai.

*Kome. Kome betekent ‘eten’ in het Papiamentu. En dat kun je hier uitstekend. Het is een restaurant in Pietermaai dat hoog op mijn lijstje stond en niet teleurstelde. Op woensdagavond is het tapasavond. Zo’n 3 a 4 gerechtjes om te delen. Maar eigenlijk kun je de meeste van die gerechten ook samenstellen op elke andere avond. Mijn persoonlijke favorieten: de gefrituurde spruitjes (écht bestellen als je ze op het menu ziet staan) en de St. Louis ribs. Neem voor de zekerheid een vestje mee want de airco staat redelijk fris. Wijk: Pietermaai.

*La Boheme. Een klein restaurantje midden in Punda dat vooral bekend staat om de smoothies en arepa’s. Ze hebben er een megagrote smoothiekaart. Letterlijk dus. Vriendelijke bediening maar het kan soms wat langer duren. Ik ben hier verschillende keren geweest voor lunch en erg fan van de a la minute gefrituurde en goedgevulde arepa’s. Die met kipsalade zijn mijn favoriet. Kom op tijd want ze hebben maar een paar tafeltjes. Wijk: Punda.

Landhuis Daniel. Wij aten hier tijdens het aspergefestival. Bediening is ietwat traag, maar dat past bij de sfeer.  Het is er leuk zitten en het eten is erg goed op smaak. Prima prijs/kwaliteit. Wijk: langs Weg naar Westpunt

Lemongrass. Midden op BlueBay met uitzicht op de golfbaan en flamingo’s. Op maandag & dinsdag is het hier pinchosavond. De overige dagen is er een shared dining concept.  Wij aten er op vrijdag en ik vond de smaak van de gerechten erg wisselend. Ik heb er echter meerdere enthousiaste verhalen over gehoord, dus we gaan zeker nog eens terug. Lemongrass is pas sinds kort aan de weg aan het timmeren om meer bekendheid te krijgen. Daardoor is het er nog niet heel druk en zijn niet alle gerechten die op de kaart staan ook daadwerkelijk verkrijgbaar. Logisch natuurlijk, maar dat levert uiteraard teleurstellingen op. Mijn favoriet: de tonijntartaar. Beperkte keus voor vegetariërs; slechts 4 van de 21 gerechtjes waren zonder vlees of vis. Wijk: Blue Bay Beach resort

*MosaCana. Het restaurant waar ik meteen van onder de indruk was. Je krijgt een instant vakantiegevoel als je aan tafel plaatsneemt in de binnenplaats. Probeer vooral de bloemkool; je weet niet wat je proeft. Ook een shared dining concept. Ze werken hier met 2 shifts en zijn alleen open voor diner. Wil je zeker zijn van een tafeltje dan kun je beter reserveren. Wijk: Pietermaai.

*Maira’s Kitchen. Een superschattig restaurantje middenin Otrabanda. Open voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt vers klaar gemaakt. Ook de koffie is goed. Ik was hier voor ontbijt en bestelde de Israeli pita. Wijk: Otrabanda.

Mandal Indian restaurant. Dit restaurant ziet er niet uit aan de buitenkant en je vraag je misschien zelfs af of ze wel open. Binnen ziet het interieur er niet veel beter uit.  Maar de curry’s zijn heerlijk (naar smaak pittig of minder pittig) en de rijst heerlijk fluffy. Heerlijk traditioneel Indiaas restaurant voor de liefhebber  van Indiaas eten. Wijk: Punda.

* Niffo Huts. Een door ontzettend vriendelijke locals gerund eetcafé aan het strand van de Sint Michielsbaai. Ze staan bekend om hun megaburgers en dat is dan ook het enige wat ik hier tot nu toe heb geproefd. Een fantastische locatie om meteen de zonsondergang mee te pakken. Wijk: Sint Michiel

*Number Ten Een hip en druk restaurant dat alleen geopend is voor ontbijt en lunch. Alles wat je hier voorbij ziet komen ziet er fantastisch uit. En nog beter: zo smaakt het ook. De prijs-kwaliteit verhouding is echt dik ik orde. Hou er wel rekening mee dat de porties vrij groot zijn dus kom met goede trek. Ik was er op een vrijdagochtend om 10.30u en had gedacht dat het dan wel rustig zou zijn. Niets was minder waar. De scholen zijn hier om 12.30u al uit elke dag. Moeders (of vaders) die nog even lekker buiten de deur willen eten zijn er daarom al op tijd. De koffie is ook erg goed. Wijk: langs Santa Rosaweg

Rozendaels. Ook in Pietermaai maar met een meer traditionele menuopbouw. Dus voor-, hoofd-, nagerecht, in plaats van shared dining.  En de gerechten zijn meer traditioneel met veel lokale gerechten op de menukaart.  De Awa Lamunchi hier was mierzoet. De funchi ku keshi was heerlijk krokant en een royale portie. De tradionele hoofdgerechten (o.a. goedgevulde keshi yena van kip en supermals stoofvlees) worden geserveerd met verschillende bijgerechten: rijst, gebakken funchi, pikante uitjes, gebakken banaan en koolsla. Wij betaalden voor 2x voorgerecht,  2x hoofdgerecht, 2x Awa Lamunchi, 1x water 102 NAF/ € 57 (augustus ’22). Wijk: Pietermaai.

* Sal. The Kitchen. Waarom dit restaurant in eerste instantie niet zo hoog op mijn to-eat lijstje stond is mij een raadsel. Het is namelijk absoluut een feestje om hier te eten. De menukaart bestaat uit ‘small bites’ en ‘not-so-small bites’ die je naar eigen keus kan samenstellen en ook geschikt zijn om te delen. Manlief en ik deelden 5 kleine gerechtjes die allemaal even smaakvol en goed uitgevoerd waren. Persoonlijke favorieten: de geroosterde bloemkool met een miso-beurre noisette en de gefrituurde inktvis op risotto. Goed om te weten: er is voldoende keus voor vegetariërs, maar niet voor vegans. Wij betaalden voor 1 x cocktail, 1x fris, 1x water en 5 small bites 190 NAF/ € 108 (september ’22). Wijk: Pietermaai

* Serafina. Op zoek naar een goed Italiaans restaurant op Curaçao? Dan ben je bij Serafina aan het goede adres. De menukaart is niet heel groot maar er is meer dan voldoende keus. Ook voor vegetariërs. Liever één van de voorgerechten als hoofdgerecht? Doen ze ook niet moeilijk over. Ik word altijd erg blij als een concept op alle fronten is doorgevoerd, in dit geval bij de 100% Italiaanse wijnen op de wijnkaart. Wij betaalden voor 2x voorgerecht, 2x pasta, 2x wijn en 1 fles water 200 NAF/ € 113 (sept’22)

* Soi95. Nog zo’n superhip restaurant in Pietermaai met shared dining concept. Dit keer met een Aziatische touch. Je betaalt voor alle gerechtjes dezelfde prijs (ANG 27/ € 15). Zeer goed op smaak maar ietwat aan de kleine kant. Cocktails zijn top. Er zijn tafeltjes op het dakterras en binnen. Wijk: Pietermaai.

Zanzibar. Ik was hier 2 jaar geleden erg enthousiast over de versgebakken pizza. Toen ik er in april/mei 2x terugkwam voor lunch vond ik de sandwiches erg tegenvallen. Ze waren niet echt ruim belegd. Een uitzondering is die met carpaccio die mijn tafelgenoten bestelden. Wijk: Jan Thiel strand

Tips voor uit eten gaan op Curaçao

Wat verder nog goed is om te weten is dat veel restaurants of alleen voor de lunch of alleen voor diner open zijn. Ga je ’s avonds uit eten? Het wordt pas na 19.00u echt druk. Kom je net als manlief en ik vaak eerder op de avond, dan heb je meestal geen reservering nodig.

Niet alle restaurants hebben een eigen website. Facebook is hier nog steeds heel gangbaar om als ‘website’ te gebruiken. Wel hebben veel Curacao restaurants tegenwoordig de mogelijkheid om online te reserveren.

Op de meeste menukaarten staat de prijs aangegeven in NAF (de Antilliaanse gulden) en zijn inclusief tax. Een fooi wordt uiteraard erg gewaardeerd.

Is het duur om uit eten te gaan op Curacao?

Ja en nee. Ik vind dat de supermarktprijzen van eten en drinken een stuk hoger liggen dan in Nederland. Vaak 1,5 keer zo hoog maar soms wel het dubbele of driedubbele. Vlees daarentegen is hier weer een stuk betaalbaarder. De prijzen van restaurants op Curaçao zijn vergelijkbaar met Nederland voor wat betreft eten. Wat ook niet onbelangrijk is: de kwaliteit is hoog. Ik heb bij de meeste van bovenstaande restaurants echt goed gegeten.

Ik zal proberen bij het bezoeken van restaurants wat vaker onze rekening te delen voor een goed beeld qua prijzen. Bij lokale eettentjes zoals bijvoorbeeld op de markt Plasa Bieu ben je zo rond de 17,50 NAF/€ 10,- kwijt voor een maaltijd met vlees/vis/kip en verschillende bijgerechten. Op zich prima te doen dus.

De prijzen van alcohol liggen wel een stuk hoger. Vooral wijn en bier zijn erg duur. Al verschilt het net als in Nederland ook qua locatie en soort restaurant. En ik kan me zomaar voorstellen dat de prijzen in Nederland inmiddels ongeveer hetzelfde zijn. Maar reken voor een biertje rond de 8 – 10 NAF/€ 4,50-€5,50. Voor een glas wijn rond de 15 NAF/€8,50 en voor een cocktail tussen de 15 – 20 NAF/€ 8,50 – € 11,-. (overigens heb ik alle Europrijzen afgerond, anders krijg je van die rare getallen).

Voor frisdrank en bijvoorbeeld een awa lamunchi (lokale limoenlimonade) die wij vaak bestellen betaal je gemiddeld 5 NAF/€ 2,75.

To-eat lijstje Curaçao restaurants

Op mijn (erg lange) lijstje met restaurants om snel een keer te gaan eten staan:

Brass Boer! De eerste 2 reserveringen staan inmiddels in de agenda. Een restaurant van een van de beste chefs van Nederland (ook al zal hij er zelf weinig in de keuken staan) op loopafstand 😀

Jaanchies. De enige plek op het eiland waar leguaan op het menu staat en waar de eigenaar schijnbaar de wandelende menukaart is. Wijk: Westpunt

Purunchi. Een vissershuisje met een paar tafeltjes op een terras op het water. Kneiterverse, daggevangen vis. Zeer lokaal. Alleen open voor lunch. Wijk: Piscadera (achter de waterfabriek)

Barrio Urban Streetfood. Concept a la foodcourt met verschillende kleine eettentjes met hun eigen specialiteit. Wijk: Otrabanda

La Hacienda Olivia.

Cafe5999. Koffie, ontbijt & lunch.

Nultwintig.

Brakkeput Mei Mei. Alles van de houtskoolgrill.

Bij Blauw. Wijk: Pietermaai

Ginger. Aziatisch/Caribisch fusion restaurant.

Hofi Cas Cora. Een farm to table brunchconcept! Hier vind je de verse groenten die ze verbouwen terug op je bord.

Komedor Krioyo bij Landhuis de Dokterstuin. Alleen open voor lunch.

Chill. Staan bekend om hun BBQ spiezen en burgers. Wijk: Mambo Beach

Chef’s table van Helmi Smeulders. Pop-up restaurant.

Fort Nassau.

Karakter. Restaurant op Coral Estate.

Tomatoes. Pizza op het strand. Wijk: Piscadera

Taboosh. Met ‘island tapas’ en Trinidad doubles op het menu. Alleen open voor diner. Op woensdag gesloten.

Heb jij nog tips voor Curaçao restaurants?

Missen er nog restaurants op Curacao die nog niet in mijn lijstje staan en die ik zeker niet mag missen? Laat het me vooral weten in een reactie onder deze post.

collage blog restaurants Curacao

4 Comments

 1. – El Gaucho, Argentijns en als je liefhebber bent van goed vlees. Heel mooi uitzicht over het eiland.
  – Shelterrock, lokaal eten, heel leuk restaurant, gerund door familie. Op Bandabou.
  – landhuis Klein Santa Martha, heerlijke lunch en prachtig uitzicht. Is ook open voor diner. Op Bandabou.
  – kunuku di Pachi cola. Lokaal restaurant, alleen in het weekend open. Probeer daar de cactussoep. Op Bandabou. Zie ook mijn post hiervoor op: myspecialplaces op Insta.
  – Serka Tanchi, bij mijn tante. Heel leuk, huiskamerrestaurant in de stad.

  Sorry dat ik je lijst nog langer heb gemaakt 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.