Terugblik op 2016; de start van Worstenbrood & Wijn

Terugblik op 2016

Nu het einde van 2016 nadert kan ik het niet laten om terug te kijken op het afgelopen jaar. Een jaar dat weliswaar niet zo fijn begon, omdat ik nog herstellende was van de diagnose ‘burn-out verschijnselen’,  maar waarin ik uiteindelijk toch weer helemaal ben opgeknapt en zelfs de energie vond om deze blog te beginnen. Daarbij mijn perfectionisme loslatend, dat dan weer wel.

Worstenbrood & Wijn blog

Ik werk al jaren mijn favoriete recepten uit en heb zelfs eerder geblogt (als CrazyDutchFoodie). Omdat ik dat meteen groots aan wilde pakken (daar kwam weer dat perfectionisme om de hoek kijken) had ik bedacht dat dat in het Engels moest. En dat er mooi uitgewerkte stukjes en goede foto’s op moesten komen. Geen succes dus want dat hield ik niet vol.
Maar goed. Ik ben 24/7 met eten bezig. Ik kook graag. Ik maak eigenlijk altijd foto’s van mijn eten. Ik werk mijn favoriete recepten toch al uit en ik schrijf ook graag. Wat mij het laatste zetje gaf was een T-shirt waar ik tegenaan liep:

Do more of what makes you happy tshirt.jpg

Vanaf het moment dat ik het zag hangen wist ik; ik moet het gewoon gaan doen.
En zo geschiedde 😉

Wijnbouw

Een beetje hetzelfde motto ging op voor de cursus wijnbouw die ik besloot te volgen. In het laatste jaar heb ik mezelf regelmatig de vraag gesteld wat ik nou het liefste zou willen doen. Wat zou ik doen als geld en tijd er niet toe deden? Ik kwam steeds weer uit op wijn maken. Hoe surrealistisch dat misschien ook is. Maar ik besloot dat ik geen excuus kon verzinnen om niet gewoon te beginnen met de cursus. Ook het idee dat ik dat alleen maar mag doen van mezelf als ik er van kan leven heb ik losgelaten. Ik wil gewoon wijn maken, punt. Omdat ik het leuk vind. Omdat ik blij wordt van het zien groeien van de druiven en nog veel blijer van het eindproduct. Inmiddels is de planning om in 2018 te beginnen met de aanleg van een miniwijngaard van 200 m2. Ik kan niet wachten!

collage-cursus-wijnbouw-nederland

Bitterballen & BGE

Op eet & kookgebied ben ik vooral blij dat ik nog steeds regelmatig bitterballen maak. En met succes; ik word er steeds handiger in en het zijn stuk voor stuk kleine smaakbommetjes.  Wat begon als een ontspannende bezigheid is uitgegroeid tot een hobby binnen een hobby. En onze gasten zijn ook allemaal even enthousiast over de verschillende smaken die worden geserveerd bij de borrel. Het is zelfs zo erg dat sommigen liever alleen nog bitterballen komen eten.

Daarnaast gingen manlief en ik naar een BGE workshop, omdat we nieuwsgierig waren naar het verschil tussen onze Weber en dit grote groene BBQ gevaarte. Wat kon er nou zo bijzonder zijn aan de Big Green Egg dat het enorme prijsverschil rechtvaardigde?
Dat hadden we beter niet kunnen doen want we waren meteen verkocht. En dat kostte geld…  Maar we zijn er ontzettend blij mee! In 2016 waren we al fanatiek met pulled pork & spare ribs op onze Weber maar in 2017 gaan we zeker nog meer experimenteren met deze nieuwe aanwinst. Vooral grote stukken buikspek zijn een nieuwe favoriet hier in huis.

collage-bitterballen-en-bge-png

Moestuin

2016 was verder het jaar waarin ik begon met wat groenten in de tuin planten. Ik zou in de toekomst ontzettend graag zoveel mogelijk uit eigen tuin willen eten. Daar hadden de wilde konijnen uit de buurt zo hun eigen ideeën bij. Mijn vader noemde mijn mini moestuin zelfs ‘de konijnen voederbak’…
Geen succes dus. Op de rode bietjes, snijbiet en kropsla na dan. Daar houden de Tilburgse konijntjes schijnbaar niet van. Manlief beloofde een moestuin voor me aan te leggen en deze te omheinen met kippengaas 🙂  Nu moet ik mijn groene vingers dus nog waar gaan maken. Momenteel staan er alleen nog aardperen en knoflook in.

collage-moestuin-voor-na

 

Las Vegas

Een van de hoogtepunten uit 2016 was toch wel onze spontane beslissing om naar Las Vegas te vliegen om de bruiloft van vrienden bij te wonen. De stad zelf was absoluut niet wat ik ervan verwacht had, veel te veel prikkels, maar wat was het ontzettend gaaf om een keer meegemaakt te hebben.

las-vegas-sign

En tot slot

Het meest trots ben ik toch wel op het feit dat ik echt ben veranderd. Ik ben nog steeds een stresskip maar ik kan mezelf nu ook weer terugfluiten en beter relativeren. De zinnetjes ‘goed is goed’, ‘MOET dit echt vandaag?’ en ‘niets meer aan doen’ zitten tegenwoordig ook in mijn repertoire. Ik ben vast van plan om dat vast te houden in 2017. Samen met de tekst ‘do more of what makes you happy’. Zo simpel kan het zijn.

Vanaf deze plek wens ik iedereen die meeleest alvast een fijne jaarwisseling en een gezellig, gezond en smakelijk 2017 toe.

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.