Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bierbrood met kaas

Bierbrood met blauwe kaas en zonnebloempitten


Ingrediënten

Scale
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram blauwe kaas
  • 400 ml bier (er wordt Guinness gebruikt in het origineel)
  • 60 gram zonnebloempitten ( + extra voor garnering)
  • snufje zout en suiker

Extra nodig: broodvorm voor brood van 900 gram


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160ºC.  Bekleed de broodvorm met bakpapier en laat daarbij een stuk over de rand hangen zodat je het brood er gemakkelijk uit kunt tillen.

2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer goed.

3. Doe het deeg in de broodvorm, strooi er de zonnebloem- en pompoenpitten en zeezoutvlokken over.Bak in 50- 60 minuten tot een ingestoken prikker er droog uit komt.

4. Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het uit de vorm en leg op een rooster om verder af te koelen.