Afdrukken

Spruitjes ovenschotel; met spekjes, champignons en kaas

Spruitjes ovenschotel
Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175ºC.
 
1. Stoom de gehalveerde spruitjes in 8 minuten beetgaar in de stoomoven op 100°C of kook ze in de pan.
 
2. Snijd de overige groenten fijn als je dit nog niet had gedaan en bak de ui, knoflook en spekjes een paar minuten in een koekenpan. Bak ook de champignons, paprika en peper even mee.
 
3. Laat de spruitjes na het afgieten of uit de stoomoven halen even uitstomen en bak ze daarna nog even mee met de spekjes.
 
4. Breng het spruitjesmengsel op smaak met flink wat gerookt paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper naar smaak.
 
5. Schep alles in een ingevette ovenschaal en roer de crème fraîche er doorheen.
Strooi de geraspte kaas er over en zet de schaal 15 minuten in de oven.