Afdrukken

Spaghetti met kastanjechampignons, tahin en harissa

Vegetarische pasta uit Bazaar van Sabrina Ghayour

Voor  2 tot 3 personen als hoofdgerecht

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Voeg de kastanjechampignons toe aan de kom van een keukenmachine en pulseer tot ze grofgehakt zijn. Hak zeker niet te lang. Je kunt de kastanjechampignons ook met de hand fijnhakken.

Zet in de tussentijd alvast de spaghetti op

2.Verhit een wok of een grote hapjespan op hoog vuur. Voeg de gehakte champignons toe aan de droge pan (zonder olie dus) en bak 5 tot 6 minuten, tot ze wat vocht hebben vrijgelaten en bruin zijn.

3. Voeg wat olijfolie toe aan de pan, zet het vuur lager, voeg de knoflook toe en bak 2 minuten, tot de knoflook glazig is. Voeg vervolgens de kaneel, het komijnpoeder en de peper toe aan de pan en bak 2 minuten.

4. Roer de sojasaus, de harissa en de tahin erdoor. Voeg een scheutje kokend water toe ( ik gebruik hiervoor wat van het pastawater), afhankelijk van hoe dun of dik je de saus wilt hebben om de pasta te bedekken. Breng eventueel nog wat extra op smaak met sojasaus.

5. Verdeel de pasta over de borden (of warm nog even mee in de saus als je deze al eerder gekookt hebt) en daaroverheen de pastasaus, lente-ui en koriander. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de chilivlokken en serveer.

Trefwoorden: harissa, vegetarisch, pasta