Snel banoffee dessert

Dit recept had eerst de naam ‘snel banoffee toetje’. Ik vind dessert namelijk een te chique woord voor dit gerecht. En ik ben gewoon een toetjesmens 🙂 Maar uiteindelijk heb ik dus toch gekozen voor ‘snel banoffee dessert’ omdat ik denk dat het daar beter op gevonden wordt.

Ik bedacht dit banoffee toetje een aantal weken terug last-minute voordat mijn ouders kwamen eten. Er zijn maar weinig mensen die ik op de dag zelf uit durf te nodigen, maar met mijn ouders durf ik dat wel aan. Het zijn altijd dankbare eters (mijn moeder springt een gat in de lucht als ze niet zelf hoeft te koken) en ze vinden alles lekker.

Ik weet heus wel dat ze niet perse op een dessert zitten te wachten maar toch voelt een etentje zonder dessert voor mij on-af. (is dat eigenlijk een woord?) Een snelle blik op wat we nog in huis hadden en een snel bezoekje van manlief aan de supermarkt voor mascarpone maakte dat ik dit dessert met banoffee bedacht. Een soort van banoffee tiramisu. Maar om de tiramisu-puristen niet te beledigen noem ik het toch maar banoffee dessert 😉

Anyway, het is dus heel snel klaar. En heel erg lekker. Overigens is het alleen heel snel klaar als je net als ik standaard een potje (zelfgemaakte) gezouten karamel in huis hebt. Geloof me. Dat wil je. Maar je kunt het natuurlijk ook kopen.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
snel banoffee dessert

Snel banoffee dessert

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 4 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • koffie
  • scheutje karamelsiroop (staat bij de koffie in het supermarktschap)
  • Savoiardi (Italiaanse lange vingers) 
  • gezouten karamel (gekocht of zelfgemaakt) 
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

1. Doe de eidooier en de vanillesuiker in een kom en roer tot het mengsel een romige consistentie heeft. Spatel de mascarpone erdoor zodat je een gladde room krijgt. Meng er tenslotte een scheutje karamelsiroop door.

2. Zet 4 schaaltjes of glaasjes klaar. 

3. Doe de koffie met nog een scheutje karamelsiroop in een kom of hoog bord. Doop de Savoiardi koekjes er een seconde of twee in, zodat ze net voldoende vloeistof opnemen, maar niet uit elkaar vallen.

4. Leg een laag koekjes in de schaaltjes, vervolgens een laag mascarponemengsel, een laag met plakjes banaan, een flinke theelepel gezouten karamel, nog een laag mascarponemengsel. 

5. Stuif er cacaopoeder over en laat alles in de koelkast opstijven. 


Op zoek naar meer tirumisu-achtige desserts die ook snel klaar zijn?
Kijk dan ook eens naar:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.