S’mores dip van de BBQ; het ultieme BBQ toetje

Ja ja ik zeg BBQ toetje in plaats van BBQ dessert. Ik was namelijk op zoek naar een versimpelde versie van het BBQ dessert met marshmallows, chocolade, bourbon en gezouten karamel dat ik al eerder deelde. Want om nou op Curaçao in onze tijdelijke woning gezouten karamel te gaan maken zag ik niet zitten. Dit was overigens nog voordat ik überhaupt van de naam ‘S’mores dip‘ had gehoord. Maar dit BBQ toetje is zeker op S’mores gebaseerd. Het is een van oorsprong Amerikaans dessert waarbij geroosterde marshmallows samen met een plakje chocolade tussen 2 Graham crackers worden geserveerd. Ik vind trouwens de eenpersoons open S’mores van AH ook een erg leuk recept.

De bourbon heb ik weggelaten. En de gezouten karamel heb ik vervangen door in stukjes gehakte gezouten karamel fudge. Een geniaal idee vond ik zelf 😉 En degenen die het inmiddels geproefd hebben ook kan in je vertellen. Heb je alles bij de hand dan kun je een gietijzeren BBQ skillet gebruiken om de S’mores dip in te maken. Maar moet je net als ik hier – nog even tijdelijk – een beetje improviseren dan kun je dit makkelijke BBQ toetje prima in kleine aluminiumbakjes bereiden. Overigens kun je ook prima een kleine ovenschaal bekleden met aluminiumfolie (aan de buitenkant) en die gebruiken.

Makkelijke S’mores dip van de BBQ

Ik let bij deze S’mores dip nooit echt op de temperatuur van de BBQ. Ik zet het schaaltje gewoon in de restwarmte. Met het deksel dicht. Als de marshmallows mooi gebruind zijn is het klaar om geserveerd te worden. Geef iedereen Marie biscuitjes en laat ze zelf deze yummie S’mores dip van marshmallows, chocolade en fudge oplepelen. Succes gegarandeerd.

P.s. op de foto zie je nog marshmallows onder de chocolade en fudge liggen, er gingen ook nog marshmallows bovenop. De praktijk wijst uit dat de onderste laag te snel zwart wordt en je beter alleen bovenop de chocolade en fudge marshmallows kunt verdelen. Een nieuwe foto volgt snel.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
S'mores dip BBQ toetje

S’mores dip van de BBQ; het ultieme BBQ toetje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

  • marshmallows
  • melk of pure chocolade, in stukjes gehakt
  • gewone fudge of met gezouten karamel, in stukjes gesneden
  • Marie biscuitjes

Extra nodig: BBQ skillet of aluminium bakje


Bereidingswijze

Verdeel de chocolade en fudge stukjes over de bodem van je skillet/schaal/bakje en bedek met een laagje marshmallows.

Zet in de restwarmte van je barbecue – met deksel dicht – tot de chocolade en fudge zijn gesmolten en de marshmallows bruin gekleurd.

Dippen maar met de koekjes! En pas op dat je je mond niet verbrandt.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.