Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slagroomsoesjes met kaneel vulling

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor ongeveer 60 slagroomsoesjes


Ingrediënten

Voor het soezendeeg:
-100 ml melk
-100 ml water
-100 gram boter
-¼ theelepel zout
-100 gram bloem
– 200 gram ei (= 3 à 4 eieren)
Voor de vulling: (let op: met deze hoeveelheid vul je slechts 30 soesjes)
– 400 ml slagroom
– 40 gram suiker
– 1 zakje slagroomversteviger (= 8 gram)
– 1/2 theelepel kaneelpoeder
– 4 eetlepels kaneellikeur
– poedersuiker om te bestuiven
Extra nodig: spuitzak met een lang, glad spuitmondje


Bereidingswijze

1. Voor het maken van het soezendeeg verwijs ik graag naar de duidelijke how-to daarover op de site van Rutger Bakt; te vinden via deze link. Als je zijn uitleg volgt kan het eigenlijk niet misgaan. Het enige wat ik anders heb gedaan is de oven voorverwarmen op 240°C en bij het in de oven schuiven van de soesjes deze terugdraaien naar 210°C. Dat heb ik zo geleerd van Robert van Beckhoven bij de gevorderden cursus Patisserie. En als Robert zegt dat het zo moet, dan is het zo;-)

2. Nog een belangrijke tip bij het bakken van de soesjes; zet slechts 1 plaat tegelijk in de oven! Ik vulde twee bakplaten met het beslag en de soesjes op de onderste plaat waren niet goed gerezen en niet mooi bruin (zie foto onder aan deze blog). Zonde natuurlijk. Ik ga het de volgende keer proberen met de oven op heteluchtfunctie maar wil je op zeker spelen bak ze dan in twee keer.

3. Maak nu de soesjesvulling door de slagroom op te kloppen met de suiker en slagroomversteviger. Voeg op het laatst de kaneelpoeder en kaneellikeur toe en mix nog even mee.

4. Als de soesjes zijn afgekoeld kun je ze gaan vullen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak met een glad spuitmondje. Je hoeft niet eerst gaatjes onderin de soesjes te maken. Steek gewoon het spuitmondje onderin en spuit er wat vulling in.

5. Bestuif de soesjes voor het serveren met poedersuiker.