Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sekanjabin: Perzische limonade met honing, azijn en saffraan

Sekanjabin; Perzische siroop met honing, munt en saffraan

  • Categorie: siroop, limonade

Ingrediënten

Scale
  • 225 gram vloeibare honing
  • 200 gram suiker
  • 250 ml water
  • 150 ml witte wijnazijn 
  • klein bosje munt
  • plukje saffraan

Bereidingswijze

1. Los de saffraan op in een klein beetje heet water zodat het zijn kleur afgeeft.

2. Breng het water met de suiker en honing – onder af en toe roeren – aan de kook om de siroop te maken. Kook op laag vuur, ongeveer 10 minuten. Eventueel schuim schep je eraf.

3. Voeg op het laatst, als de siroop begint in te dikken, het saffraanwater, de verse muntblaadjes en de azijn toe. Zet het vuur uit.

4. Als de siroop is afgekoeld zeef je de muntblaadjes eruit.

Serveren: Leng aan met water (1:10) of naar smaak en serveer met ijsblokjes op een warme zomerse dag.


Trefwoorden: sekanjabin, perzisch, saffraan