Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sausage rolls met feta en salie

Mini sausage rolls; oftewel de Australische versie van saucijzenbroodjes met feta en salie


Omschrijving

Voor 16 kleine saucijzenbroodjes


Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 250 gram saucijzenvlees (het binnenste van een verse worst)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • klein bosje versie salie, ongeveer 15 blaadjes (8 gram), fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde chili vlokken ( of poeder)
  • 1/2 theelepel oregano
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 ei, geklutst

Extra nodig: oven bakplaat bekleed met bakpapier


Bereidingswijze

1. Fruit de ui met de knoflook even aan in een koekenpan en laat afkoelen.

2. Meng in een kom het saucijzenvlees met de knoflook, ui, verse salie, chilivlokken, oregano en feta.  Meng alles goed door elkaar met de hand en laat even rusten in de koelkast.

3. Snijd het verse bladerdeeg in de lengte doormidden. Verdeel nu het saucijzenvlees in twee stukken en rol er een lange worst van.

4. Verdeel het saucijzenvlees over het midden van het bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randen goed dicht met een vorkje.

5. Besmeer de bovenkant van dit (nu extra grote saucijzenbroodje) met het geklutste ei en maak klein inkepingen aan de bovenkant met een mesje.

6. Snijd de lange rol in kleine stukjes en bak 25 minuten in de oven op 200°C.

Serveer warm of warm ze weer even op voor het serveren. Ook geschikt om onafgebakken in te vriezen.