Saucijzenbroodjes met Marmite en oude kaas

Mini saucijzenbroodjes op plank met potje marmite

Heb jij ook zo’n zwak voor Marmite of Vegemite? Dan moet je zeker deze saucijzenbroodjes met Marmite en oude kaas eens proberen! Het schijnt nogal bijzonder te zijn om Marmite lekker te vinden als je niet in Engeland geboren bent. Hetzelfde geldt voor Vegemite maar dan in Australie. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik het ooit heb leren eten maar ik vind het fantastisch. Het is een bijzonder vegetarisch smeerseltje dat wordt gemaakt van biergist. In coronatijd is het zelfs schaars geworden door de verminderde bierconsumptie!

Toen wij een paar jaar geleden in Australie op vakantie waren kon ik mijn lol op en heb meteen een flinke voorraad Vegemite ingeslagen. Ook van onze vakantie in Schotland vorig jaar nam ik weer wat potten Marmite mee naar huis. Marmite vind je tegenwoordig trouwens gewoon in de Nederlandse supermarkt. Maar vaak alleen in kleine potjes. In Australie viel het me op dat het niet alleen op toast wordt gegeten – zelf eet ik Marmite het liefst op toast met kaas – maar ook in allerlei andere gerechten.

Eenmaal thuis ben ik aan de slag gegaan met saucijzenbroodjes met marmite (toen uiteraard vegemite) en kaas. En die maak ik nog steeds regelmatig. Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik het recept nooit eerder had uitgewerkt voor op de blog. Bij deze dus alsnog. Ik denk dat zelfs niet-marmite fans deze saucijzenbroodjes lekker vinden door het umamismaakje van dit gistproduct.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mini saucijzenbroodjes op plank met potje marmite

Saucijzenbroodjes met Marmite en oude kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review

Omschrijving

Voor 5 grote, 10 halve of 20 mini saucijzenbroodjes


Ingrediënten

Scale
  • 225 gram saucijzenvlees (ongeveer 3 braadworsten)
  • 50 gram oude kaas, geraspt
  • 30 gram Marmite of Vegemite (ongeveer 1 volle eetlepel)
  • peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • maandzaad als garnering

Bereidingswijze

1. Kneed het saucijzenvlees, oude kaas en de Marmite met je handen goed door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, Je hebt geen zout nodig, de Marmite is al zout genoeg.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 5 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.

3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork. 

4. Besmeer de saucijzenbroodjes  met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met maanzaad. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.


6 Comments

  1. Wat lijken mij dit heerlijke saucijzenbroodjes! Ik maak altijd de normale variant maar dit lijkt mij extra lekker. Ga er in het weekend mee aan de slag. Eerst nog even een potje marmite kopen want die staat niet standaard in de kast. Bedankt voor het delen! Ik heb je website gevonden door je IG posts. Heerlijke foto’s! #goodiebag 👍

  2. Omdat ik een potje marmite kreeg voor kerst van mijn dochter ben ik op zoek gegaan naar recepten. Zo kwam ik op deze site terecht. Zelf eet ik liever vegemite, maar dat is helaas niet te koop in het deel van Nederland waar ik woon. Maar dit recept ga ik uitproberen. Hoewel mijn dochters marmite niet lekker vinden, hoop ik dat ze het zo wel lekker vinden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.