Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stokbrood met sardientjes uit blik, gezouten boter en gerookt paprikapoeder

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Borrelhapje of voorgerecht voor 2 personen


Ingrediƫnten

Scale
  • 1 blikje Ortiz sardines
  • 1 klein afbakstokbroodje
  • gezouten roomboter, zacht
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • optioneel: snufje chilipoeder of cayennepeper

Bereidingswijze

1.Maak het blikje sardientjes open en giet er zoveel mogelijk olie uit.

2. Bak ondertussen het stokbroodje af en smeer wat roomboter op een mooi schaaltje of rechtstreeks op een borrelplank.

3. Bestrooi de roomboter met gerookt paprikapoeder (en eventueel chilipoeder). Verdeel het stokbrood, blik sardientjes en de boter over een borrelplank en serveer.

Laat iedereen zelf zijn stokbroodje beleggen.


Notities

Ook lekker: toast in plaats van stokbrood

Trefwoorden: sardientjes uit blik, sardines, ortiz