Stokbrood met sardientjes uit blik, gezouten boter en gerookt paprikapoeder

Stokbrood met sardientjes uit blik, gezouten boter en gerookt paprikapoeder. Simpeler kan bijna niet. Toch is deze eenvoudige combinatie een van mijn favoriete borrelhapjes sinds begin dit jaar. En dat is 200% te wijten aan de ‘ontdekking’ van het blikje met Ortiz Sardines. Die lagen ineens gewoon bij mijn plaatselijke Albert Heijn in de schappen!

Ik had al weleens gehoord over dit Spaanse familiebedrijf uit Baskenland. Zij staan bekend om hun ambachtelijke manier van werken en de uitzonderlijke kwaliteit van hun visconserven. Probeer het zelf maar eens. Maak voor de grap 2 blikjes met sardientjes open; één van elk willekeurig merk in de supermarktschappen en één blikje sardines van Ortiz.

Sardientjes uit blik van Ortiz

Je zult meteen aan de dikte het verschil al zien. De sardientjes uit het Ortiz blikje zijn veel dikker en vetter. En ook echt lekkerder. Sinds ik ze dus bij de Appie om de hoek kan krijgen hebben ze al verschillende keren op tafel gestaan. Bij een visavondje met manlief, maar ook tijdens verschillende etentjes met vrienden als voorgerecht. Zelfs degenen die dachten niet zo’n fan te zijn van sardientjes uit blik waren enthousiast.

Mijn favoriete manier van serveren is op een plankje met stokbrood, gezouten boter en gerookt paprikapoeder. De perfecte manier om deze overheerlijke sardientjes uit blik te eten als je het mij vraagt. Daar heb je uiteraard helemaal geen recept voor nodig. Maar ik heb het hieronder toch even voor je uitgewerkt. Daar wordt Google namelijk ook blij van. En Google blij = foodblogger blij 😉

Disclaimer: dit is géén gesponsorde post voor Ortiz; de post is ontstaan vanuit mijn eigen enthousiasme over dit merk.

P.s. heb jij al een exemplaar van mijn BBQ-boek Grillen & Chillen gereserveerd? Hij verschijnt als limited edition (hardcover) in april 2024 en bevat 60+ makkelijke BBQ-recepten voor elke dag. Een inkijkexemplaar en link naar de bestelpagina vind je via deze link.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stokbrood met sardientjes uit blik, gezouten boter en gerookt paprikapoeder

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 2 reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Borrelhapje of voorgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 blikje Ortiz sardines
  • 1 klein afbakstokbroodje
  • gezouten roomboter, zacht
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • optioneel: snufje chilipoeder of cayennepeper

Bereidingswijze

1.Maak het blikje sardientjes open en giet er zoveel mogelijk olie uit.

2. Bak ondertussen het stokbroodje af en smeer wat roomboter op een mooi schaaltje of rechtstreeks op een borrelplank.

3. Bestrooi de roomboter met gerookt paprikapoeder (en eventueel chilipoeder). Verdeel het stokbrood, blik sardientjes en de boter over een borrelplank en serveer.

Laat iedereen zelf zijn stokbroodje beleggen.


Op zoek naar meer borrelhapjes met vis of zeevruchten? Probeer ook eens deze fijne recepten:

5 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.