Afdrukken

Salade van geroosterde pompoen met tahin

Voor 2 personen als voorgerecht

Scale

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Hak de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de pompoen parten van ongeveer 2 cm dikte en 6 cm lengte. Het komt niet heel nauw. Snijd de rode ui door de helft en in de lengte in stukken van ongeveer 1 cm. Doe de pompoen en de rode ui in een braadslede en besprenkel met olijfolie, een halve theelepel zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe, hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200’C.
Schep halverwege een keer om.

2. Doe de tahin in een schaaltje en voeg het citroensap, 1 eetlepel water, 1 geperst teentje knoflook (of gebruik zwarte knoflook) en een 1/8  theelepel zout toe. Roer alles goed door elkaar. Het zal eerst klonteren voordat het weer vloeibaar wordt. De saus moet de consistentie krijgen van honing, voeg als de pasta te dik is nog wat water toe.

3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met wat olijfolie en zout tot ze goudbruin zijn.

4. Verdeel de geroosterde pompoen en ui over 2 borden, druppel de tahinpasta erover en verdeel de pijnboompitten, za’atar en de peterselie. Serveer lauwwarm. 

Notities

Lekker als voorgerecht of bijgerecht. 

Trefwoorden: pompoen, ottolenghi, tahin