Salade met gegrilde groenten van de BBQ

salade met gegrilde groenten van de bbq

Of manlief en ik nu thuis zijn of op reis; we steken graag de BBQ aan en we eten ook graag elke dag verse groenten. Dat is thuis niet zo’n probleem. Maar op de een of andere manier serveren restaurants zelden een fatsoenlijke hoeveelheid groenten bij hun hoofdgerechten. Voor een keer is dat niet zo erg, maar als we wat langer weg zijn ga ik groenten echt missen. En het zelf BBQ’en ook trouwens. Daarom bedacht ik tijdens ons verblijf in Kroatië deze salade met gegrilde groenten en worstjes van de BBQ.

Zelfs op ons kleine balkonnetje in Cres lukte dat prima op een wegwerpbarbecue. Een ideaal gerecht dus voor op vakantie en als campingmaaltijd. Slechts op smaak gebracht met wat peper, zout, olijfolie en citroensap. En nog wat lekkere smaakmakers zoals gezouten cashewnoten en Parmezaan.

Zo’n salade met gegrilde groenten van de BBQ is trouwens altijd een goed idee. En echt niet alleen voor op vakantie. Eigenlijk zou ik het mezelf thuis ook eens wat vaker makkelijk moeten maken. Met gewoon simpel wat courgette en paprika grillen op de BBQ en daarna de worstjes. Dat is in ieder geval mijn goede voornemen voor als we weer thuis zijn 🙂

Zelf deze salade van gegrilde groenten van de BBQ maken? Ik heb het recept hieronder voor je uitgewerkt:

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
salade met gegrilde groenten van de bbq

Salade met gegrilde groenten van de BBQ

  • Auteur: Ilona

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 2 a 3 puntpaprika’s
  • 2 courgettes (normale grootte)
  • 1 aubergine
  • 1 zak gemengde salade of rucolasla
  • evt. 1 tomaat in stukjes
  • handje gezouten cashewnoten
  • geraspte Parmezaanse kaas (of vervang door pecorino)
  • olijfolie
  • citroensap (of vervang door balsamico-azijn)
  • peper & zout

Voor erbij: lekkere bbq worsten (niet voorgegaard!)


Bereidingswijze

1. Was de paprika, courgette en aubergine en snijd in plakken. Meng door wat olijfolie met peper & zout.

2. Verhit een kooltjes bbq en gril hierop de groenten aan beide zijden, tot ze zachter zijn en licht gebruind.

3. Als alle groenten gegrild zijn kun je de restwarmte gebruiken om de worstjes te grillen op de BBQ. Je zult zien dat dit sneller gaat omdat daar vet uit druipt op de kooltjes.

4. Meng de gegrilde groenten door de sla en breng op smaak met een dressing van olijfolie en citroensap (of azijn).  Verdeel de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte Parmezaan over de salade.

Serveer met gegrilde worstjes van de BBQ of bijvoorbeeld gegrilde kippendij. 


Andere recepten die ik graag maak als de BBQ aan gaat en die snel klaar zijn:

Salade met gegrilde groenten pin

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.