Salade met gebakken brie

Salade met gebakken brie

Een recept waar je eigenlijk geen recept voor nodig hebt 😉 Deze salade met gebakken brie heeft namelijk helemaal geen precieze ingrediëntenlijst of bereidingswijze. Ik had al bedacht dat ik plakjes brie wilde bakken en op verse pluksla uit de moestuin serveren. Dat is toch weer eens wat anders als met geitenkaas of met romige boerenbrie zoals in dit recept.

Walnoten, goede olijfolie en verschillende soorten azijn of citroensap heb ik altijd wel in huis.
De tomaatjes en champignons die je op de foto ziet waren nog over van een ander gerecht.
Met superverse en zachte pluksla uit de moestuin heb je vervolgens niet veel meer nodig. Door de salade met gebakken brie te serveren ziet het er niet alleen leuk uit maar heb je meteen een prachtige crunchy en romige toevoeging te pakken.

Ik had al bedacht dat ik plakjes gebakken brie op een salade wilde serveren maar wist niet precies hoe ik die zou gaan bakken. Even googlen op ‘gebakken brie’ bracht mij op de blog ‘Onze Franse Keuken’ van Lisette die ik al langer volg op Instagram. Daar zag ik dat het een kwestie was van paneren zoals ik ook mijn bitterballen paneer; door bloem, ei & paneermeel. Al maakt Lisette het zelfs nog feestelijker door tijm door het ei te mengen en Parmezaanse kaas door het paneermeel.

Salade met gebakken brie

Voorgerecht voor 4 personen

Ingredienten 

  • een grote punt brie, in plakken van ongeveer een 0,5 centimeter dik ( in totaal 8 plakken)
  • pluksla, gewassen
  • handje walnoten (of andere noten of zaden)
  • cherrytomaatjes (maar denk ook eens aan aardbeien)
  • uitgebakken plakjes champignon
  • dressing van 1 deel azijn op 3 delen olie
  • peper & zout

Om te paneren:

  • bloem
  • 1 of 2 eieren
  • paneermeel

Bereidingswijze

1. Panneer alvast de plakken brie door 3 diepe borden klaar te zetten met bloem, geklutst ei en paneermeel.

2. Haal de plakken 1 voor 1 door de bloem, het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Leg de plakken op een bord en zet ze afgedekt minimaal een half uur in de koelkast.

3. Was ondertussen de sla als je dit nog niet gedaan hebt en verdeel over 4 borden.

4.  Verdeel, behalve de brie, ook de andere ingredienten over de sla en breng op smaak met de dressing, peper en zout.

5. Smelt voor de gebakken brie wat boter met olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de gepaneerde plakken brie naast elkaar in de pan en bak elke kant 1 à 2 minuten. Draai ze slechts 1 keer om met behulp van een spatel en schep ze daarna voorzichtig uit de pan op de salade.

Ik serveerde deze salade als voorgerecht maar als lunchgerecht is hij natuurlijk ook erg lekker.

 

Salade met gebakken brie

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.