Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gnocchi met gerookte zalm op bord

Romige gnocchi met gerookte zalm

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 300 gram gnocchi
  • 250 gram doperwten (gewicht met schil)
  • 200 gram spinazie (ik gebruikte de hele zak van 300 gram)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 10 gram dille, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de gnocchi in enkele minuten goudbruin. Zet daarna het vuur zachter en fruit de ui en knoflook even mee.

2. Meng de creme fraiche met de dille en mosterd. Dop de doperwten en snijd de gerookte zalm in reepjes.

3. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de doperwten 3 minuten. Giet af en spoel af.

4. Voeg de spinazie toe aan de gnocchi, schep om en voeg direct het creme fraiche mengsel toe. Warm 2 minuten goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5. Roer vlak voor het serveren de doperwten door de saus. Verdeel over 2 borden en garneer met de gerookte zalmreepjes. 

Eet smakelijk! 


Notities

Bron: de Boerschappen gemaksbox