Romige gnocchi met gerookte zalm – uit de Boerschappen gemaksbox

gnocchi met gerookte zalm op bord

Wie mij een beetje kant zal zich misschien afvragen waarom ik meteen enthousiast werd over een samenwerking met een maaltijdbox. Ik ben toch juist die kookgek die het liefst alles zelf maakt en elke dag nieuwe recepten ontwikkelt?! Dat klopt helemaal 😉 Maar ook ik vind het af en toe weleens lekker om niet na te hoeven denken over wat ik ga koken. En geen boodschappen doen scheelt ook een hoop tijd. Toen ik enkele jaren geleden niet zo lekker in mijn vel zat – omdat ik 3 uur per dag in de file stond om van en naar mijn werk te komen – hebben manlief en ik ook best lang gebruik gemaakt van verschillende maaltijdboxen. Nee, niet altijd met recepten zoals ik ze zelf zou maken maar oh zo stressvrij.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken of ik de nieuwe maaltijdbox van Boerschappen uit wilde proberen. Ik werkte al eerder samen met Boerschappen en mocht toen met topchef Edwin Kats verschillende recepten koken met hun producten. Boerschappen is een Brabants initiatief – en daarmee scoor je bij deze Brabantse bourgondiër sowieso al punten – dat staat voor eerlijk en gezond eten. Met producten van lokale boeren zonder ongezonde toevoegingen.

Hoe graag ik ook zelf langs alle fijne adresjes in de regio zou willen rijden… Daar ontbreekt het me helaas aan qua tijd. Vandaar dat ik de nieuwe maaltijdboxen van Boerschappen een warm hart toedraag. Je kunt mij niet blijer maken dan met een box vol kwalitatief goede ingrediënten die ik niet zelf bij elkaar heb hoeven sprokkelen. Gewoon aan de voordeur geleverd. Afhalen kan trouwens ook. Het hele concept van de gemaksbox die ik mocht uitproberen past bij de huidige trend van lokaal kopen, van Nederlandse bodem, gezond, vers en de lokale ondernemer steunen. En de gerechten staan binnen een half uur op tafel.

Ik testte de eerste gemaksbox met daarin Chicken Umami met noodles, Shakshuka met komijnekaas en Romige gnocchi met gerookte zalm. Manlief en ik zijn best grote eters en de porties waren ruim voldoende. Van de shakshuka hebben we zelfs met drie personen gegeten. Het recept van gnocchi met gerookte zalm mag ik hieronder met je delen. Nu ben ik alleen helemaal vergeten van welke producent de fijne gnocchi was… Maar zodra ik dat heb uitgevogeld zal ik het erbij vermelden.

Nog een laatste tip: als je op de Boerschappen website de kortingscode ‘worstenbroodenwijn’ invult of een box bestelt via deze link krijg je 9 Euro korting op je eerste box! Je bestelt hem in principe voor 2 weken. Maar ben je echt niet tevreden (wat ik me overigens niet kan voorstellen) dan mag je hem na de eerste box ook gewoon opzeggen.

Afdrukken

Romige gnocchi met gerookte zalm

gnocchi met gerookte zalm op bord

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • Genoeg voor: 2 1x
Scale

Ingrediënten

  • 300 gram gnocchi
  • 250 gram doperwten (gewicht met schil)
  • 200 gram spinazie (ik gebruikte de hele zak van 300 gram)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 10 gram dille, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de gnocchi in enkele minuten goudbruin. Zet daarna het vuur zachter en fruit de ui en knoflook even mee.

2. Meng de creme fraiche met de dille en mosterd. Dop de doperwten en snijd de gerookte zalm in reepjes.

3. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de doperwten 3 minuten. Giet af en spoel af.

4. Voeg de spinazie toe aan de gnocchi, schep om en voeg direct het creme fraiche mengsel toe. Warm 2 minuten goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5. Roer vlak voor het serveren de doperwten door de saus. Verdeel over 2 borden en garneer met de gerookte zalmreepjes. 

Eet smakelijk! 

Notities

Bron: de Boerschappen gemaksbox

gnocchi met gerookte zalm op bord

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.