Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog tips heb als iemand een weekendje weg, op vakantie of langer op reis gaat. Naast meer praktische reistips wordt er dan eigenlijk vooral gevist naar culinaire reistips.

Wat zijn lokale specialiteiten? Welk restaurant mag ik zeker niet missen? En zijn er nog leuke kookworkshops te volgen? En op de meeste vragen heb ik meestal wel een antwoord.

In de afgelopen 15 jaar heb ik zo ontzettend veel gereisd dat het onmogelijk is om over alle reisbestemmingen voor foodies een uitgebreide blog te schrijven. Bovendien zijn veel van de culinaire tips dan al weer verouderd.

Van mijn favoriete culinaire reisbestemming kunnen jullie echter nog wel een uitgebreide blog verwachten. Zo ga ik regelmatig terug naar Lille (in Noord Frankrijk) en Israël. Over beide bestemmingen zijn overigens nog wel culinaire tips van mij te vinden via mijn vorige, Engelstalige blog ‘Crazy Dutch Foodie‘.

En ik ga mijn best doen om in de toekomst van de lekkerste culinaire reisbestemmingen voor foodies toch hieronder mijn tips te plaatsen.

Tilburg voor foodies

Ik zou mijn thuisstad Tilburg nou niet meteen een reisbestemming willen noemen maar mijn favoriete foodie adresjes in Tilburg zijn toch zeker de moeite van een bezoekje aan het mooie Brabant waard. Je vindt ze via deze link.

Malaga voor foodies

Van mijn lange weekend naar Malaga schreef ik wel een uitgebreide blog die je kunt vinden via deze link.

Iran voor foodies

Een uitgebreide blog over de verrukkelijke Perzische keuken in Iran heb ik al veel te lang voor me uitgeschoven. Maar Iran is een ware culinaire bestemming voor foodies. Je kunt al wel mijn praktische tips over rondreizen in Iran lezen via deze link.