Afdrukken

Recept voor Nachos uit ‘t Hart van Breda 2.0

Nachos uit t Hart zelf maken

5 van1 beoordelingen

Mijn 2.0 versie van de beroemde nachosschotel van cafe ‘t Hart van Breda

Scale

Ingrediënten

Voor de tomatensalsa

Extra nodig: een platte ovenschaal of bakplaat. 

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa, op de rode ui na, in een kleine ovenschaal door elkaar en bak 1 uur in de oven op 180°C. Voeg na een half uur de rode ui toe. Als ze mooi zijn gekaramelliseerd laat je ze afkoelen en hak je de tomatensalsa fijn.

2. Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan.

3. Verhit de oven voor op 200°C en verdeel 1/3 van de tortillachips over een platte ovenschaal die bekleed is met een velletje bakpapier. Verdeel vervolgens steeds 1/3 van de overige ingrediënten over de nachos; de uitgebakken spekjes, kleine lepeltjes tomatensalsa, dotjes kruidenroomkaas, wat fijngesnipperde rode ui & bieslook en tenslotte de geraspte jong belegen kaas. Je maakt zo 2 of 3 laagjes, afhankelijk van hoe je de tortillachips hebt verdeeld. 

4. Schuif de nachos een minuut of 8 in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de nachos uit ‘t Hart meteen omdat de tortillachips snel zacht worden. Je kunt de bakplaat op tafel zetten of de nachos met bakpapier en al op een bord schuiven.