Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pork belly burnt ends -Korean style

  • Genoeg voor: 4 1x

Omschrijving

Voor 4 personen


Ingrediënten

Scale

Om in te pakken: 

  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels honing

Extra nodig: aluminiumfolie, rookhout en een voor de BBQ geschikte ovenschaal of alumiumschaaltjes


Bereidingswijze

1. Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 125-130°C. 

2. Snijd het buikspek in blokken van 4 x 4 centimeter. Bestrooi de blokken buikspek aan alle kanten met de bbq rub. Het makkelijkst is om wat rub op je snijplank te strooien en ze daar door te rollen.

3. Voeg het rookhout toe aan de kolen en leg de blokjes op een BBQ rooster. Sluit het deksel en laat 2,5 uur op de barbecue roken. 

4. Doe de buikspekblokjes na die tijd over in een geschikte ovenschaal of aluminiumbak. Bestrooi de buikspekblokjes met de bruine basterdsuiker. Verdeel de boter  in stukjes over de buikspekblokjes en doe er ook nog 3 eetlepels honing over. Dek af met aluminiumfolie en zet de bak 2 uur terug in de barbecue.

5. Na twee uur haal je de bak uit de barbecue en doe je de pork belly burnt ends in een schone oven- of aluminiumschaal. Verdeel de barbecuesaus – in dit geval de ssamjang – over de buikspek. Het moet genoeg saus zijn om ze aan alle kanten te bedekken. Zet de bak – onafgedekt! –  nog een half uurtje terug in de barbecue. 

De pork belly burnt ends zijn klaar als de saus is gekaramelliseerd. 


Trefwoorden: buikspek, porkbelly, burnt ends, barbecue, ssamjang