Print

Pompoensoep met tomaat, kaneel en venkelgehaktballetjes

Pompoensoep in bord met gehaktballetjes en worstenbroodjes

Voor 6 – 8 personen 

Ingredients

Extra nodig: grote soeppan en staafmixer

Instructions

1. Verhit een flinke scheut (zonnebloem) olie en een klont roomboter in een ruime soeppan. Bak hierin de stukken pompoen en wortel tot ze wat zachter worden. Voeg vervolgens de ui toe en bak nog even mee.

2. Verdeel de kaneelpoeder over de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg de tomatenpassata en de bouillon toe aan de pan en laat alles ongeveer een kwartiertje zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

3. Maak terwijl de soep kookt de soepballetjes. Haal hiervoor het vel van de saucijzen, kneed 1 theelepel venkelpoeder door het vlees en rol hier soepballetjes van. Kook de soepballetjes nu 10 minuten in een los pannetje, giet ze af en voeg toe aan de pompoensoep bij het serveren. Of kook ze in de pompoensoep mee nadat hij gepureerd is. 

3. Pureer de pompoensoep met tomaat en kaneel met een staafmixer en serveer warm met de venkelgehaktballetjes. 

Notes

De tip om soepballetjes los te koken las ik op Mariette’s blog Over eten gesproken. Je kunt ook haar recept voor soepballetjes aanhouden en in plaats van gehaktkruiden peper, zout en 1 theelepel venkelpoeder aanhouden.