Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Plaattaart met asperges, serranoham en geitenkaas

Plaattaart met asperges, serranoham en geitenkaas


Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 gram witte asperges, geschild
  • paar eetlepels creme fraiche
  • 70 gram serranoham
  • 70 gram zachte geitenkaas
  • verse basilicum, in fijne reepjes gesneden
  • zout en peper

Bereidingswijze

1. Stoom of kook de asperges ongeveer 10 minuten voor. Afhankelijk van hoe dik ze zijn. Laat ze daarna goed uitlekken of stomen en snijd ze in de lengte doormidden.

2. Smeer de creme fraiche uit over de bladerdeegrol en laat daarbij een klein randje vrij.

3. Verdeel de gehalveerde asperges om en om op de plaattaart en vervolgens de serranoham en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. 

4. Bak de plaattaart 25 – 30 minuten in de oven op 220 graden of 200 graden in de heteluchtoven. Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als de ham dreigt te verbranden. 

Bestrooi met de basilicum en serveer meteen.