Afdrukken

Pastasalade met yoghurtdressing van erwtjes en avocado met feta en pijnboompitten

Pastasalade in schaal

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 (of bijgerecht voor 2 met een lunchportie voor de volgende dag ;))

Scale

Ingrediënten

Voor de yoghurtdressing: 

Evt. (gerookte) vis of iets van de BBQ voor erbij

Bereidingswijze

  1.  Maak eerst de yoghurtdressing door alle ingrediënten daarvoor tot een saus te mengen in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en kook de laatste 5 minuten de doperwten mee. 
  3. Giet de pasta af. Laat even afkoelen en meng er geleidelijk de yoghurtdressing door om schiften te voorkomen. 
  4. Meng de helft van de basilicumblaadjes door de pasta. Tot zover kun je de pastasalade voorbereiden en eventueel in de koelkast bewaren tot later gebruik.
  5. Bak vlak voor het serveren de pijnboompitten en chilivlokken even in een flinke scheut olie of boter en verdeel die over de pastasalade. Tenslotte de verkruimelde feta en de rest van de basilicumblaadjes. 

Trefwoorden: pastasalade, ottolenghi, vegetarisch