Pasta met walnotenpesto en courgette

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgetten

Na een tien daagse roadtrip door Amerika met vooral junkfood waren manlief en ik wel toe aan iets smakelijks en gezonds. Aangezien er nog een courgette in de koelkast was achtergelaten door mijn schoonmoeder, de walnoten uit de boom vielen en de basilicum in de kruidentuin uit zijn jasje groeide maakte ik deze pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette plakjes.

Het is een aangepast recept naar een idee dat ik jaren geleden op Smulweb vond. Daarin werd peterselie gebruikt ipv basilicum. Deze pasta staat bij ons regelmatig op doordeweekse avonden op tafel. Geen zin of tijd om op de dag zelf verse pesto te maken? Maken hem dan tot een paar dagen van te voren en bewaar in de koelkast met een klein laagje olijfolie erover.

Update mei 2019: de foto van de pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette heeft een flinke upgrade gehad (scroll voor de foto uit 2016 iets verder naar beneden) en ik heb een extra courgette aan het recept toegevoegd. 

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

– 1 teentje knoflook, gepeld en fijngeperst
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (te vervangen door Pecorino)
– 45 gram walnoten
– 20 gram basilicum
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 courgettes
– 200 – 250 gram gedroogde pasta

Bereidingswijze

1. Meng de knoflook,  50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Was de courgettes, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.

3. Kook ondertussen de pasta gaar, meng er pesto door en verdeel met de courgette over twee borden. Garneer eventueel met nog wat basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. 

Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!

Afdrukken

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette
  • Genoeg voor: 2

Ingrediënten

– 1 teentje knoflook, gepeld en fijngeperst
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (te vervangen door Pecorino)
– 45 gram walnoten
– 20 gram basilicum
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 courgettes
– 200 – 250 gram gedroogde pasta

Bereidingswijze

1. Meng de knoflook,  50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Was de courgettes, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.

3. Kook ondertussen de pasta gaar, meng er pesto door en verdeel met de courgette over twee (warme) borden. Garneer eventueel met nog wat basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. 

Notities

Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!

Trefwoorden: pasta, vegetarisch, courgette

Pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette
Foto uit 2019
Foto uit 2016

1 Trackback / Pingback

  1. Zondagslunch: Knolselderijsoep en tartine met walnotenpesto, ricotta en paddestoelen  - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.