Omschrijving
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram pasta (ik vind pappardelle het mooist om te serveren)
- 300 gram gestoofde varkenswangen
- 60 gram rauwe ham, in stukjes gesneden
- 60 gram walnoten, grofgehakt
- 300 gram geroosterde pompoen met amandelschaafsel
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Warm de gestoofde varkenswangen op in een pan. Trek het vlak voor serveren uit elkaar met een vork.
2. Zorg ook dat de ovenplaat met blokjes geroosterde pompoen in de oven staat. Je kunt dit ook voorbereiden (zie recept) en alleen nog even opwarmen in de oven.
3. Verwarm een klontje boter in een hapjespan en bak heel even de stukjes rauwe ham en walnoten hierin.
4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta op voorverwarmde borden en verdeel daar het stoofvlees, de pompoenblokjes, rauwe ham en walnotenmengsel over. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas
Smakelijk!
Trefwoorden: varkenswangen, pasta, stoofvlees, kerstrecept,