Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

Heb jij weleens snijbiet gegeten? Grote kans van niet. Ik heb het namelijk nog nooit in de supermarkt zien liggen. Wat best wel bijzonder is want snijbiet (warmoes op z’n Vlaams en chard in het Engels) is super makkelijk te kweken. Je ziet deze bladgroente wel veel in groentetassen voorbij komen. Ik heb de luxe van een eigen moestuin en snijbiet is een van mijn favorieten. Het lijkt een beetje op spinazie, en slinkt ook net zo, maar dan met een aards smaakje. Kortom; een heerlijke bladgroente die ik graag in verschillende gerechten verwerk. Een steeds terugkerend recept in huize Worstenbrood & Wijn is deze pasta met snijbiet en saucijzenvlees.

Oftewel pasta con le biete y salsiccia. Dat is tenminste wat ik er in mijn beste Italiaans van gemaakt heb. Het is 100% geïnspireerd op het recept van pasta met broccoli en saucijzenvlees zoals ik dat al jaren maak. Met als grootste verschil dat je de snijbiet niet meekookt met de pasta maar gaar stooft in de pan. Eerst de fijngesneden steeltjes, die wat langer nodig hebben om zachter worden, samen met knoflook en saucijzenvlees. Op het laatst stoof je het snijbietblad nog even mee. Wat Parmezaanse kaas erover en je hebt een heerlijk en super gezond maaltje bomvol groen.

Ik gebruik voor deze pasta met snijbiet het liefst orecchiette; dat zijn kleine pastaschelpjes in de vorm van oortjes. Al vind Inge, van de blog Knoeien met Inge, dat ze op condoompjes lijken 😉 Uiteraard kun je elke pastasoort gebruiken die je wilt. Met pasta en snijbiet kun je overigens alle kanten op. Ik maak het ook graag met wat ansjovis, rozijnen en pijnboompitten.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 400500 gram snijbiet, inclusief steeltjes
  • 2 saucijzen
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 150 gram orecchiette (of ander pasta)
  • versgeraspte Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze

1. Maak de snijbiet schoon. Snijd de steeltjes fijn en hak de bladeren grof.

2. Ontdoe de saucijzen van hun vel en bak het saucijzenvlees rul in een koekenpan met wat plantaardige olie of boter. Voeg als het vlees bijna gaar is de snijbietsteeltjes toe en stoof ze ongeveer 10 minuten mee tot ze zachter worden. Bak op het laatst nog even de fijngehakte knoflook mee.

3. Kook ondertussen de orecchiette al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar wat van het kookwater.

4. Voeg vlak voor het serveren het snijbietblad toe aan de pan met snijbietstengels en stoof mee totdat het geslonken is. Meng er wat van het kookvocht door als het te droog lijkt.

5. Meng de pasta door het snijbietmengsel, verdeel over 2 borden en verdeel er flink wat versgeraspte Parmezaanse kaas over. 


Pasta met snijbiet en saucijzenvlees

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.