Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Omschrijving

Een heerlijk pastarecept vol groenten voor doordeweeks. Gebruik hiervoor gerust pompoenblokjes uit de vriezer 


Ingrediënten

Scale
  • 150 gram pasta
  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1  teentje knoflook, geperst
  • eventueel een scheutje (slag)room
  • een paar blaadjes verse salie, fijngehakt
  • versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 braadworstjes
  • 1 theelepel venkelpoeder

Bereidingswijze

1.Bak de pompoenblokjes op laag vuur gaar in flinke scheut olie. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg tenslotte de knoflook, ui en salie toe en bak nog even mee. Of rooster de pompoenblokjes 15 minuten in de oven op 200°C en voeg daar op het laatst ook de ui, knoflook en salie aan toe. 

2. Haal voor de gehaktballetjes het velletje van de braadworsten en vermeng de vulling met 1 theelepel venkelpoeder. Draai er kleine gehaktballetjes van (ter grootte van een bitterbal) en bak in een koekenpan met boter mooi bruin.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

4. Mix met een staafmixer het pompoenmengsel fijn. Voeg eventueel nog wat kookroom toe voor wat extra romigheid en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en meng door de pasta. Serveer met de venkelgehaktballetjes en versgeraspte Parmezaanse kaas.