Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met courgette en vis uit blik

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 175 gram gedroogde pasta, ongekookt gewicht (of 250 gram verse pasta)
  • 2 courgettes (normaal formaat, of meerdere kleintjes)
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 blikje sardientjes op olie
  • evt. 1/2 gesnipperd uitje, fijngehakt teentje knoflook en plakjes champignons 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Heb je slechts 1 kookpit beschikbaar? Kook eerst de pasta, giet af en zet apart, en warm deze daarna nog even mee met de groenten en vis. 

2. Halveer de courgette over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van het courgettevlees in blokjes van ongeveer een 0,5 x 0,5 centimeter.

3. Verhit wat van de visolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes gaar. Indien je ook ui/knoflook en/of champignons gebruikt bak je deze ook mee met de courgetteblokjes. 

4. Giet de rest van de olie die je niet gebruikt uit de visblikjes. Meng de gare pasta samen met de tonijn en sardientjes door de courgetteblokjes en serveer warm. 


Trefwoorden: courgette, vis uit blik, tonijn, sardientjes, pasta