Pasta met courgette en vis uit blik

Dit recept voor pasta met courgette en vis uit blik is denk ik wat ik de laatste maanden het meest heb gemaakt. Toch was het nog niet vinden te op mijn blog. Terwijl we dit letterlijk al jaren maken als we op vakantie zijn. De reden dat ik deze pasta met courgette juist de laatste tijd zo vaak maak en eet is simpel:

  • 1. Hij is lekker – toch wel het allerbelangrijkste!
  • 2. Je hebt er niet veel pannen voor nodig.
  • En 3. De ingrediënten zijn eigenlijk overal verkrijgbaar.

Dat laatste criterium is sinds manlief en ik in maart het Pieterpad liepen steeds het belangrijkste geweest. Maar ook nu we alweer een tijdje door Oost-Europa aan het touren zijn met onze auto is dat de reden dat pasta met courgette en vis uit blik vaak op tafel staat. Het is dan ook het ideale recept voor op de camping of op vakantie.

Om met het Pieterpad te beginnen. Toen wij in maart van Pieterburen naar de St. Pietersberg in Maastricht wandelden was alle horeca nog gesloten. Op afhaal na dan. Aangezien we niet elke avond zin hadden in iets met friet of Chinees probeerden we waar dat kon zelf te koken. Want raar maar waar; een gezonde maaltijd afhalen of laten bezorgen is een behoorlijke uitdaging. Om mij onbekende reden is het schijnbaar onmogelijk om groenten aan restaurantmaaltijden toe te voegen.

Dat laatste valt me trouwens sowieso op in de horeca wereldwijd. Ga je uit eten dan is het zoeken naar verse groenten op je bord. Tenzij je er zelf een flinke portie salade bijbestelt. Maar ik dwaal af. Terug naar die smakelijke en makkelijk te bereiden pasta met courgette voor op vakantie 🙂

Koken op vakantie: Pasta met courgette en vis uit blik

Als je een appartement of vakantiehuisje met keukentje huurt tref je vaak het minimum aan keukenspullen aan. Maar een bakpan en een kookpan zijn eigenlijk altijd wel aanwezig. Hetzelfde geldt voor de appartementen die we huren in de Balkan. Wat echter vaak niet aanwezig is zijn basisproducten zoals olijf- of zonnebloemolie. Daarom is het ideaal om een gerecht met vis – in dit geval tonijn en sardientjes – uit blik te maken. Koop de variant die met olie is ingemaakt en je probleem is meteen opgelost.

Nu we met de auto op roadtrip zijn hebben we wel standaard een fles olijfolie bij ons. Maar nog steeds gebruiken we de olie uit het blikje. Ook omdat deze extra smaak afgeeft aan de pasta.

Je had het waarschijnlijk al in de gaten: ik ben gek op deze pasta met courgette en vis uit blik. Gelukkig maar, want soms is er in de landen waar we doorheen rijden (Albanië, Noord-Macedonië, Servië, Bosnie) heel beperkt keus in de supermarkt. Vooral in de kleinere plaatsen. Afhankelijk van wat er nog meer beschikbaar is bakken we ook nog wat gesnipperde ui, een teentje knoflook en champignons mee. Maar ook zonder die extra’s is het gewoon een lekkere en complete maaltijd met groenten en vis.

Ik heb me alvast voorgenomen dit pastagerecht wat vaker op het menu terug te laten komen als we weer thuis zijn. Het past perfect bij mijn voornemen om het leven wat simpeler te maken. Dan maak ik er meteen een fatsoenlijke foto van 😉

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met courgette en vis uit blik

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 175 gram gedroogde pasta, ongekookt gewicht (of 250 gram verse pasta)
  • 2 courgettes (normaal formaat, of meerdere kleintjes)
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 blikje sardientjes op olie
  • evt. 1/2 gesnipperd uitje, fijngehakt teentje knoflook en plakjes champignons 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Heb je slechts 1 kookpit beschikbaar? Kook eerst de pasta, giet af en zet apart, en warm deze daarna nog even mee met de groenten en vis. 

2. Halveer de courgette over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van het courgettevlees in blokjes van ongeveer een 0,5 x 0,5 centimeter.

3. Verhit wat van de visolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes gaar. Indien je ook ui/knoflook en/of champignons gebruikt bak je deze ook mee met de courgetteblokjes. 

4. Giet de rest van de olie die je niet gebruikt uit de visblikjes. Meng de gare pasta samen met de tonijn en sardientjes door de courgetteblokjes en serveer warm. 


Trefwoorden: courgette, vis uit blik, tonijn, sardientjes, pasta

Heb jij dit recept gemaakt? Door een reactie hieronder achter te laten of het recept te beoordelen met sterren help je het recept beter zichtbaar te maken in Google. En Google blij = foodblogger blij 😉

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.