Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boerenkoolpasta met worst & citroen


Ingrediënten

– 200 gram pasta
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
– 1 citroen, rasp en sap
– 2 braadworstjes, velletje er af in stukjes
– 250 gram boerenkool (ongeveer), fijngesneden
– scheut (slag) room
– Parmezaanse kaas, geraspt
Extra nodig: hapjespan met deksel


Bereidingswijze

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Fruit in een hapjespan in een scheut olijfolie de gesnipperde ui met de knoflook en de chilipeper zachtjes aan. Voeg vervolgens de stukjes worst doe en bak tot ze net beginnen te kleuren.
3. Voeg tenslotte de boerenkool toe met de slagroom, citroenrasp en sap en stoof met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Meng de pasta door de het boerenkoolmengsel en schaaf er de Parmezaanse kaas over.