Afdrukken

Pasta met asperges en spekjes 

Pasta met asperges en spekjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

– 200 gram pasta (kort of lang maakt niet uit)
– 500 gram witte asperges, geschild
– 1 eetlepel olijfolie
– 125 gram gerookte spekreepjes
– 1 klein bekertje/125 ml crème fraîche
– 2 eetlepels tijmblaadjes

Bereidingswijze

1. Snijd de asperges in stukken van 2-3 cm en kook ze samen met de pasta in ruim water met zout in
8-10 minuten beetgaar. Vang wat van het kookvocht op als je de pasta en asperges afgiet.

2. Verhit in een koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig.

3. Voeg de uitgebakken spekjes bij de afgegoten pasta en asperges. Schep de crème fraîche met 1 eetlepel tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

4. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat van het opgevangen kookvocht toe als de pasta te droog is.
Bestrooi het gerecht met de rest van de tijm en serveer meteen.

Trefwoorden: asperges, pasta