Pasta met asperges en spekjes 

Pasta met asperges en spekjes

Als echte aspergeliefhebber blijft mijn favoriete manier om ze te eten toch op klassieke wijze met ham en ei, sinds een paar jaar bereid ik ze in de stoomoven.  Dit recept van pasta met asperges en spekjes is echter het tweede meest gegeten aspergerecht in huize Worstenbrood & Wijn.

Het is een ideaal recept voor doordeweeks maar ik heb het ook al meerdere keren tijdens etentjes met vrienden of familie op tafel gezet tijdens het aspergeseizoen. Het zoute en knapperige van de uitgebakken spekjes en het romige van de crème fraiche passen perfect bij de fijne aspergesmaak.

De aspergestukjes kook je gewoon met de pasta mee: dat scheelt weer een extra pan bij de afwas.

Pasta met asperges en spekjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

– 200 gram pasta (kort of lang maakt niet uit)
– 500 gram witte asperges, geschild
– 1 eetlepel olijfolie
– 125 gram gerookte spekreepjes
– 1 klein bekertje/125 ml crème fraîche
– 2 eetlepels tijmblaadjes

Bereidingswijze

1. Snijd de asperges in stukken van 2 – 3  cm en kook ze samen met de pasta in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Vang wat van het kookvocht op als je de pasta en asperges afgiet.

2. Verhit in een koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig.

3. Voeg de uitgebakken spekjes bij de afgegoten pasta en asperges. Schep de crème fraîche met 1 eetlepel tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

4. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat van het opgevangen kookvocht toe als de pasta te droog is.
Bestrooi het gerecht met de rest van de tijm en serveer meteen.

Afdrukken

Pasta met asperges en spekjes 

Pasta met asperges en spekjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • Genoeg voor: 2

Ingrediënten

– 200 gram pasta (kort of lang maakt niet uit)
– 500 gram witte asperges, geschild
– 1 eetlepel olijfolie
– 125 gram gerookte spekreepjes
– 1 klein bekertje/125 ml crème fraîche
– 2 eetlepels tijmblaadjes

Bereidingswijze

1. Snijd de asperges in stukken van 2-3 cm en kook ze samen met de pasta in ruim water met zout in
8-10 minuten beetgaar. Vang wat van het kookvocht op als je de pasta en asperges afgiet.

2. Verhit in een koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig.

3. Voeg de uitgebakken spekjes bij de afgegoten pasta en asperges. Schep de crème fraîche met 1 eetlepel tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

4. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat van het opgevangen kookvocht toe als de pasta te droog is.
Bestrooi het gerecht met de rest van de tijm en serveer meteen.

Trefwoorden: asperges, pasta

Pasta met asperges en spekjes

2 Comments

  1. Oh wat ontzettend leuk met die asperges, daar is mijn moeder een groot fan van. Het kan denk ik ook met vegetarische spekjes?, ik weet al wat ik met Moederdag ga koken 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.