Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas


Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Scale
  • 400 gram korte pasta
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 4 braadworsten
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe.

2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.

Verhit in een braadpan de olijfolie en braad het worstvlees. Druk met een houten lepel op het worstvlees tot het rul uit elkaar valt en bruin kleurt. Voeg pas op het laatst de knoflook toe en bak die even mee.  Breng evt. op smaak met zout en peper.

3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel.

4. Bestrooi het gerecht met de  kaas en serveer.