Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

Deze pasta komt al jaren op doordeweekse avonden bij ons op tafel. Het is onze favoriete  ‘altijd goed pasta’. Hij is snel klaar en bevat ingrediënten die altijd en overal verkrijgbaar zijn. Dat is ook de reden waarom we dit recept met broccoli en saucijzenvlees al over de hele wereld hebben klaargemaakt. In hostels tijdens het backpacken in Zuid-Amerika, op ons minigasstelletje tijdens de roadtrip in Australië en in diverse appartementjes tijdens korte vakanties in Europa. Kortom, een van de favorieten uit ons vaste repertoire voor doordeweekse recepten. Ook op Curaçao komt hij nog steeds regelmatig op tafel.

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

– 400 gram korte pasta
– 500 gram broccoli, in kleine roosjes
– 4 braadworsten
– 5 eetlepels olijfolie extra vierge
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 – 5 minuten de broccoliroosjes toe. Een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.

2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en rul hierin het worstvlees door het met een houten lepel uit elkaar te drukken. Voeg pas op het laatst (als het worstvlees gaat kleuren) de knoflook toe en bak die even mee. Zo voorkom je dat de knoflook verbrandt.

3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en serveer.

Bron: AllerHande nr. 12, 2007

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 4 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 400 gram korte pasta
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 4 braadworsten
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 – 5 minuten de broccoliroosjes toe. Een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.

2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en rul hierin het worstvlees door het met een houten lepel uit elkaar te drukken. Voeg pas op het laatst (als het worstvlees gaat kleuren) de knoflook toe en bak die even mee. Zo voorkom je dat de knoflook verbrandt.

3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en serveer.


 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.